Imatge d'un agent de la Guardia Civil detenint una persona
POLÍTICA

L'imam que captava menors per a l'Estat Islàmic a Espanya fent classes d'àrab

El detingut impartia classes d'àrab en una mesquita de Madrid i aprofitava per radicalitzar els menors


Un imam que exercia de professor d'àrab en una mesquita de Madrid ha estat arrestat per la Guàrdia Civil aquest dijous, 7 de desembre. Segons ha informat Europa Press, la detenció s'ha produït després d'observar que, presumptament, aprofitava la seva posició per radicalitzar els menors als quals feia classe per captar possibles candidats per ingressar al DAESH.

El detingut, un home de 44 anys, ha estat posat a disposició judicial i l'Audiència Nacional ha decretat l'ingrés a la presó provisional, segons ha comunicat la Guàrdia Civil.

Més d'un any d'investigació

La investigació cap al detingut va començar l'any passat, quan es va detectar que l'home feia tasques d'adoctrinament a menors. Segons ha indicat el cos policial, una de les activitats va provocar un conflicte que va ocasionar que el detingut es veiés obligat a abandonar la mesquita, però va continuar amb el seu proselitisme en entorns de més privadesa.

Segons detalla el mitjà esmentat, els discursos que defensava el detingut, presentaven una visió violenta de la religió i enaltien la figura del terrorista suïcida com una arma legítima en la lluita contra jueus, cristians i apòstates. Aquestes teories eren exposades a les classes que el detingut impartia als menors com a exemple de la conducta a seguir per tots els musulmans.

Tot i això, la investigació realitzada pel Servei d'Informació de la Guàrdia Civil i analistes de l'Europol ha permès detenir-lo aquest dijous.

La captació terrorista de joves és un fenomen emergent

Actualment, segons la Guàrdia Civil, la captació terrorista de joves per part del gihadisme és un dels fenòmens emergents a tot el món. A més, a partir d'altres investigacions, el cos ha detectat una tendència preocupant a fer front.

Aquesta detenció s'ha produït després que la Unió Europea alertés de l'"alt risc" de patir un atemptat terrorista durant les festes de Nadal. Un risc que s'atribueix als conflictes del Pròxim Orient.

➡️ Política

Més notícies: