Pere Aragonès amb el Pantà de Sau de fons

POLÍTICA

Ajuntaments esclaten contra Pere Aragonès per la seva última ocurrència sobre la sequera

Consideren que la idea del Govern de les piscines com a refugis climàtics és 'demencial'

Els alcaldes catalans veuen amb claredat que l'última proposta del Govern d'ERC per lluitar contra la sequera és pur electoralisme. Aragonès ha proposat que es puguin omplir piscines amb aigua de boca si són refugis climàtics. És a dir, que les diferents piscines d'un municipi – hotels, càmpings, particulars, comunitats, etc. – podran transmetre a l'ajuntament que la seva piscina és candidata a refugi climàtic durant l'estiu.

El que indigna els alcaldes és l'endimoniada i desconeguda logística d'aquesta mesura. I és que, a més que seran ells els responsables, no saben com s'ha de gestionar l'entrada i la sortida d'usuaris, el socorrista, la resta de restriccions d'aigua, etc. Expliquen que des del Govern no han donat cap indicació precisa.

Restriccions i piscines alhora

El president Aragonès ha tingut sort amb la sequera. Si no fos per les pluges i l'avançament de les eleccions s'hauria convertit en un problema de primer ordre. És una d'aquelles coses que dessagnen el partit que és al Govern pel fet d'estar al Govern. Però aquest cop de sort no sembla suficient per remuntar la campanya.

Els sondejos interns han de ser prou preocupants perquè els republicans vulguin ensenyar la seva cara més amable, és a dir, la cara populista. O és així com els alcaldes qualifiquen l'última ocurrència del Govern amb les piscines. A consultes de Crònica Global, parlen d'aquesta proposta com a “demencial” i destinada a “quedar bé”.

El decret – que es votarà quan comenci oficialment la campanya – no recull mesures de seguretat i, en general, cap criteri. Com ha estat habitual des del principi de la sequera, el Govern passa la responsabilitat als ajuntaments. En aquest sentit, així s'expressava el president de la Federació de Municipis, Eduard Rivas, al 'Cafè d'Idees':

És a dir, alhora que els municipis han de vigilar-se a si mateixos per no incomplir les restriccions i rebre la corresponent multa, també han de gestionar que les piscines puguin ser refugis climàtics.

➡️ Política

Més notícies: