Imatge en primer pla de Silvia Orriols

POLÍTICA

Un ajuntament del PSC impedeix un acte electoral d'Aliança Catalana

Les xarxes han esclatat contra aquesta decisió: 'Us adoneu de l'antidemocràtic que és això?'

L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú no permet a l'Aliança Catalana fer servir un espai municipal per a un acte de campanya. Així ho ha explicat no el PSC, que és a l'alcaldia, sinó la delegació d'ERC en aquesta localitat, que intenta arrogar-se el mèrit. Continua així el veto a Sílvia Orriols per tots els fronts.

Indignació en xarxes

"S'ha procedit a denegar a Aliança Catalana la utilització de l'auditori Neàpolis el proper dia 8 de maig del 2024". Així s'expressava en un correu electrònic el gabinet de l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú.

Imatge sobre el correu que ha pujat ERC sobre el veto a ALiança Catalana

Aquesta localitat està en mans d'una aliança entre el PSC i la delegació municipal dels Comuns, Vilanova en Comú. Encara que el que crida l'atenció del cas és que ha estat ERC qui ha anunciat aquesta decisió. Això no sorprèn si es té present que gran part de l'estratègia electoral dels republicans passa pel contrast amb Aliança Catalana.

Els republicans insisteixen que van ser ells els que van presentar un “compromís antifeixista” al ple de l'ajuntament i que, en un primer moment, el govern municipal es va negar a vetar AC.

Tuit d´ERC sobre l´acte electoral d´Aliança Catalana

Aquest veto a la formació de Sílvia Orriols ve de la mà de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). Es tracta de l'entitat que ha impulsat l'acord a què s'acaben d'unir Junts i PSC per vetar Aliança Catalana al Parlament que sortirà del proper 12M.

Els usuaris a les xarxes no han respost de manera molt positiva a aquesta decisió de l'ajuntament. Com és habitual en aquests casos, són molts els que diuen que els vetos sí que són una actitud feixista.

“Això que feu sí que és extrema dreta i ho pagareu a les urnes”, “Us adoneu de l'antidemocràtic que és això?”. o “L'espai municipal no és vostre, sinó del poble”. Aquesta era majoritàriament el to de les respostes dels usuaris.

➡️ Política

Més notícies: