Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una tomba musulmana i una rodona vermella al capdavant amb un cementiri musulmà
POLÍTICA

Un ajuntament governat per la CUP construirà tombes musulmanes mirant la Meca

L'Ajuntament de Girona impulsarà la creació de tombes musulmanes després de la 'recomanació' de fa uns mesos del Govern

L'Ajuntament de Girona, governat per la CUP, ha donat llum verda a la petició dels musulmans per a la construcció de tombes islàmiques mirant la Meca.

Serà un espai al Cementiri Nou de la ciutat de Girona on hi haurà fins a deu sepultures islàmiques perquè els que professin aquesta religió puguin dur a terme el seu ritual d'enterrament.

L'Ajuntament de la CUP de Girona construirà tombes musulmanes

La comunitat religiosa musulmana, amb 500.000 fidels a tot Catalunya, havia demanat tenir un lloc per fer els enterraments de la manera que dicta la seva religió. I el govern de la CUP de l'Ajuntament de Girona complirà els seus desitjos.

Lluc Salellas, alcalde de Girona, ha aprovat la construcció de deu sepultures islàmiques perquè els musulmans de la província, que es calcula que són uns 100.000, segons dades del Diari Ara, puguin dur a terme els seus rituals fúnebres. Es durà a terme a la part nord-est del recinte, darrere de Vila-roja, perquè estiguin orientats directament a la Meca.

El projecte, que va ser aprovat fa 15 dies i que costarà uns 100.000 euros, també preveu, a més a més de la construcció de les tombes, habilitar accessos per poder permetre les inhumacions que demana el ritu funerari islàmic.

Es tracta d'una aprovació que arriba després que, fa uns mesos, el Govern 'recomanés' que els ajuntaments cedissin espais als municipis per a la creació d'enterraments musulmans, a través de la Direcció General d'Afers Religiosos.

Els musulmans podran celebrar el seu ritual funerari a Girona

Girona es convertirà, així, d'aquí a poc temps, en un altre dels municipis catalans que tenen un espai dedicat als enterraments musulmans. Fins ara, ho ofereixen Barcelona, Manresa, Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Salt, Palafrugell, entre d'altres.

El ritual per als enterraments que segueixen els musulmans implica netejar el cadàver just després de la mort amb sabó i perfum especial. Després d'això, l'emboliquen amb roba blanca, just com ho ordena el profeta Mahoma.

El ritu continua amb un tipus de vigília oberta al públic, sigui en un habitatge o en una mesquita, on es resen quatre raka'ah, però amb la diferència que es fa dempeus, i no a terra i amb el cap ajupit, com és habitual. Finalment, el cos s'enterra sense fèretre, només amb el sudari o la roba blanca.

Tot i això, cal recordar que a Catalunya, per qüestions de salut pública, no està permès enterrar els cadàvers en contacte directe amb la terra, sense un fèretre o una caixa.

➡️ Política

Més notícies: