Salvador Illa a la trobada 'Objectiu Actualitat', al Palau Euskalduna, a 2 d'octubre de 2023, a Bilbao

POLÍTICA

El diari indepe sobre Salvador Illa: 'No hem vist mai un president tan espanyol'

Vilaweb publica la seva editorial més dura contra el líder del PSC i crida a una mobilització perquè no governi


"Al costat de Salvador Illa, José Montilla és un abertzale i Pasqual Maragall un candidat a anar a la presó condemnat per sedició. No ens enganyem. Mai no hem vist un candidat a president de la Generalitat de Catalunya –que tingui opcions de ser-ho– tan al·lèrgic a la nació catalana, tan profundament espanyol”.

És el que defensa Vicent Partal a la seva editorial d'aquest dimarts a Vilaweb. El director del primer mitjà digital en català fa temps que diu allò que pensa més enllà de directrius polítiques i ha creat una comunitat indepe fidel. Un pot no estar d'acord amb Partal, com així passa, però almenys mereix un respecte de qui no viu exclusivament de la publicitat pública.

És en aquest sentit que un ha de llegir Vicent Partal, per saber què pensa realment aquest independentisme que encara creu a Carles Puigdemont, que pensa que hi haurà república. A diferència d'altres digitals catalans tacticistes i al servei de partits concrets, Vilaweb és el que veus: un digital indepe que realment pensa el que diu, encara que costi de creure.

Muntatge de fotos d'un Portal de Betlem i Vicent Partal de VilaWeb

Vicent Partal alerta els seus del que sembla una realitat a menys de dues setmanes d'anar a votar: Salvador Illa guanyarà les eleccions i pot ser l'únic capaç d'aconseguir 68 vots en una investidura. Per a Vilaweb seria un fet de "conseqüències terribles". "Per primera vegada la Generalitat de Catalunya pot tenir un president perfectament intercanviable com a president de la Generalitat Valenciana", assegura Partal.

Vilaweb, contra Salvador Illa i contra Pedro Sánchez

L'enuig del digital independentista és doble. D'una banda, avisen de la possible arribada d'Illa, tant per espanyolista com per "mal gestor". A més, Vicent Partal es mostra enutjat després del farol de Pedro Sánchez d'aquests últims dies i no dubta a culpar els processistes.

"El PSOE, amb el psicodrama de Sánchez com a gran actuació estel·lar, en realitat no fa res més que servir-se dels immensos regals que l'independentisme li ha fet tots aquests anys. D'una manera absolutament imbècil i estúpida que molta gent no ens hem cansat mai de denunciar una vegada i una altra", afirma.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en arribar a una sessió plenària, al Parlament, a 5 de març de 2024, a Barcelona, Catalunya

Segons el director, tant Junts com ERC "van ressuscitar un PSOE" molt feble el 2015 i ho van fer per "fer-se la punyeta entre ells". Els dos partits van pactar amb els socialistes en diputacions, ajuntaments i fins i tot al Congrés. Partal veu les orelles al llop i ja assumeix en certa manera la continuïtat de Sánchez a llarg termini i l'arribada d'Illa a la Generalitat.

"En realitat, la jugada bruta –brutíssima– de Pedro Sánchez i l'amenaça d'un Govern de Salvador Illa només les podrà superar el país amb una reacció de ràbia profunda, amb una mobilització històrica de l'independentisme a les urnes. Una mobilització que només pot aconseguir si va més enllà dels partits”, argumenta Partal.

Vicent Partal no demana, doncs, el vot per a Carles Puigdemont o Alhora: fa una crida als indepes a anar a votar el 12 de maig per evitar Salvador Illa. Tota una declaració d'intencions.

➡️ Política

Més notícies: