Primer pla mitjà de Gonzalo Boye amb la boca oberta
POLÍTICA

L'advocat de Puigdemont serà jutjat per blanqueig per al narcotràfic

Gonzalo Boye suma un nou revés judicial


L'advocat de Carles Puigdemont no guanya per a disgustos. Després de perdre el judici en què defensava Laura Borràs i veure com l'expresident perdia la seva immunitat com a europarlamentari, Gonzalo Boye ha rebut un altre revés judicial. Tot i els recursos presentats pel lletrat xilè, aquest dijous la Sala d'Apel·lació de l'Audiència Nacional (AN) ha deixat clar que serà aquest tribunal qui el jutgi. S'enfronta a un delicte de blanqueig de capitals relacionat amb el narcotràfic, en concurs amb un delicte continuat de falsificació de document oficial.

D'aquesta manera, l'Audiència Nacional determinarà si Gonzalo Boye va estar involucrat en l'entramat per amagar beneficis del narco José Ramón Prado Bugallo, conegut com a Sito Miñanco. Es tracta d'una trama que hauria introduït fins a quatre tones de cocaïna a Espanya. Ara, l'advocat de Puigdemont s'haurà de defensar davant d'aquest tribunal per uns presumptes fets pels quals la Fiscalia li demana nou anys de presó.

Carles Puigdemont, assegut, parlant en una roda de premsa al costat de Gonzalo Boye que posa cara seriosa i ajunta els seus palmells davant seu fent el gest de resar

Gonzalo Boye va recórrer el fet que sigui l'Audiència Nacional qui jutgi el cas. Però ara la Sala d'Apel·lació considera que aquest tribunal té les competències per fer-ho. I és que, malgrat que l'AN no està capacitada per tractar casos de blanqueig de capitals, el fet de ser una trama relacionada amb una organització criminal sí que li atorga les competències necessàries. La Secció Tercera de la Sala Penal ja va desestimar les demandes de Boye el juliol passat i ara la Sala d'Apel·lació torna a tombar el recurs del lletrat de Puigdemont.

Segons la Fiscalia Antidroga, Gonzalo Boye va treballar a les ordres de Sito Miñanco. I tenia l'objectiu de recuperar uns diners intervinguts a la trama d'aquest narcotraficant a l'aeroport de Barajas. Els fets van succeir el passat 6 de febrer de 2017 sota un operatiu policial anomenat Operació Mito.

Gonzalo Boye, un dels impulsors de la futura Llei d'Amnistia

Els darrers dies s'ha conegut que Gonzalo Boye és un dels responsables de redactar la futura Llei d'Amnistia que volen pactar Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. Així ho han assegurat diversos mitjans de comunicació, que exposen que el lletrat forma part de l'equip que treballa per presentar un text que impedeixi al Tribunal Constitucional tombar la polèmica llei que perdonarà els polítics processistes.

➡️ Política

Més notícies: