El portaveu de Ciutadans al Parlament Europeu, Adrián Vázquez, durant una roda de premsa després de la primera reunió del Comitè Permanent
POLÍTICA

Ciudadanos prepara acomiadaments massius a la seva plantilla

La formació taronja intenta sobreviure


Ciudadnos segueix el camí de Podemos i prepara un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà uns trenta empleats. Els més afectats seran els de la seu madrilenya, on podrien ser acomiadats 23 de 39 empleats. Els acomiadaments podrien afectar també Andalusia, Balears i Múrcia i Cantàbria.

Segons The Objective, l'ERO afectarà el 60% de la plantilla actual de Ciutadans. Fa setmanes que els taronges negocien amb el comitè d'empresa, i planegen executar els acomiadaments a principis de novembre. El partit proposava pagar 25 dies per any treballat, pels 33 que exigien els empleats.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Ciutadans, que havia promès un gest cap als seus treballadors, ara mostra la seva predisposició a assolir un acord amb el comitè. En els propers dies es podria tancar un acord que s'acosti, o fins i tot superi, els 33 dies. En menys d'un any, la plantilla de la seu nacional haurà passat de 56 a 16 treballadors.

Optimitzar recursos

Ciutadans té els comptes sanejats, i a més disposa de milions estalviats per gastar en futures campanyes electorals. L'ERO respon a la voluntat d'optimitzar recursos. El partit dirigit per Adrián Vázquez es vol centrar en la batalla contra el procecisme a Catalunya, i les eleccions europees del 2024.

Primer pla del líder de Ciutadans Carlos Carrizosa

Per una banda, Ciutadans vol aprofitar la reactivació del Procés per tornar a créixer a Catalunya. D'altra banda, està preparant una llista unitària amb grups municipalistes per a les europees. Mentrestant, els taronges segueixen el procés de refundació amb la voluntat d'ocupar l'espai de centre.

Això contrasta amb la inactivitat de la seu central a Madrid. Cal recordar, per exemple, la decisió de la direcció de no presentar-se a les generals del 23-J. Això ha fet pensar a aprimar la plantilla en territoris més irrellevants per a l'estratègia de creixement de la formació.

Tornar a ocupar el centre

La idea de Ciutadans és que, en plena polarització dels blocs esquerre-dreta, Espanya necessita un partit de centre fort. Ciutadans està cridat a ser aquest partit, però per això necessita enfortir-se. Alguns sectors proposen convergir amb el moviment de l'Espanya buidada i recolzar-se en forces regionalistes i municipalistes.

No obstant això, no tots a Cs comparteixen aquesta idea, i de moment la prioritat de la formació continua sent sobreviure en un temps advers. El seu procés de descomposició coincideix amb el de Podem, que fa uns mesos també va presentar un ERO. Aquestes formacions han estat perjudicades per la irrupció de Vox i Sumar.

➡️ Política

Més notícies: