Primer pla del líder del PP català Alejandro Fernández
POLÍTICA

L'advertència d'Alejandro Fernández després del fracàs de l'amnistia al Congrés

El líder dels populars catalans marca com a data clau les eleccions gallegues

El 'no' de Junts a la llei d'amnistia al Congrés dels Diputats segueix fent parlar, i els seus efectes han arribat fins a Catalunya. Alejandro Fernández, president del PP català, ha llançat un missatge significatiu. El tarragoní lidera el sector del partit que preconitza la màxima intransigència amb els independentistes.

“Un mes més per continuar degradant les institucions, un mes més de xantatges, de dimissions de lletrats, d'esperpent”, va tuitejar Alejandro Fernández. Per ell, el que va viure ahir al Congrés és “processisme en estat pur”. A més, vaticina que després de les eleccions gallegues, “el PSOE tornarà a cedir-li a Puigdemont tot el que demani”.

Amb la seva oposició frontal als independentistes, Alejandro Fernández ha esdevingut un referent per als constitucionalistes a Catalunya. El popular adverteix que hi haurà més concessions de Pedro Sánchez, i que “el que avui és inassumible serà imprescindible per a la convivència en tres setmanetes”. Els vostres missatges han tingut resposta.

El processisme es trasllada a Espanya

Els usuaris de la xarxa social X responen a Alejandro Fernández que la situació és “insostenible”. Però ell contesta que encara que “per al comú dels mortals és insostenible, per a ells és l'ideal”, i recorda que “portem deu anys vivint això diàriament a Catalunya”. El polític creu que el processisme s'ha traslladat a Espanya.

Cal recordar que Alejandro Fernández, que va estar al capdavant del PP català als anys durs del Procés, es va enfrontar recentment a la direcció del seu partit per haver flirtejat amb els independentistes. Feijóo va explorar un pacte amb Junts, i Fernández li va retreure que amb ells no hi ha res a parlar.

La crisi política oberta amb el rebuig de JxCat a l'amnistia suposa també un repte per a la dreta a l'oposició. Els constitucionalistes demanen al PP ia Vox una resposta més contundent per fer caure Sánchez i els seus socis. També als comentaris demanen a Fernández “que ens organitzem més i millor”.

En precampanya electoral

Igual que la resta de partits, Alejandro Fernández també està prenent posicions de cara a les imminents eleccions catalanes. En les darreres hores, el líder dels populars catalans ha dit que a Catalunya “l'única cosa important és el futur persones de Puigdemont, Junqueras i els seus sequaços, i no de la resta dels catalans. També ha criticat el “caos” de la gestió de la immigració i la sequera a Catalunya.

Fernández ha parlat de “dècada perduda a Catalunya”, fent referència a aquests deu anys de Procés. El tarragoní es postula com el candidat cridat a revertir la situació i tornar el seny a Catalunya. La seva candidatura s'oposa a la de Salvador Illa, que malgrat defensar el constitucionalisme, no tanca les portes a pactar amb els independentistes per governar.

El problema per a Alejandro Fernández és que, malgrat el creixement del PP que assenyalen les enquestes, la dreta encara estaria molt lluny de poder governar a Catalunya. Sense majories clares, les úniques opcions viables ara mateix serien el tripartit o la sociovergència. El repte de Fernández és barallar-se amb el PSC al seu propi terreny.

➡️ Política

Més notícies: