Muntatge amb Pilar Rahola i Eduard Pujol amb el logotip de 8tv
POLÍTICA

Adéu a la televisió de Junts per Catalunya

L'italià Pedrazzoli no aconsegueix reflotar 8tv en un moment en què la televisió tradicional viu la crisi definitiva

Els queden quinze dies escassos per a la fosa a negre definitiu, segons explicaven aquesta setmana al portal El Món de la Tele. Abans, ho havien avançat a ARA, que va anunciar que el 30 de setembre passat la televisió de Nicola Pedrazzoli, 8tv, tancaria. Ara, l'administrador judicial els atorga una pròrroga de quinze dies dels quals en queden només dotze.

A les mans de l'administrador judicial

La televisió, que emet des de fa més de dues dècades, està en mans d'un administrador judicial des del juny. Aquell mes, Pedrazzoli es va declarar incapaç de pagar els seus deutes.

Per què la pròrroga? Ho va demanar la Generalitat. Per què? Perquè el Govern i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya puguin activar els tràmits que els permetran recuperar la llicència que ara explota Pedrazzoli i que va intentar rellançar amb noms com els de Frank Blanco, Pilar Rahola o Vicent Sanchis. 8tv mai no ha superat l'1% d'audiència. Molts noms de l'entorn de Junts per Catalunya.

De fet, la cadena mateixa ni s'ha amagat. El 26 de juliol, després de les generals i quan ja se sabia que els vots de Puigdemont serien claus, 8TV va fer aquesta publicació a Twitter:

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Des del 2001

8tv va néixer el 2001. Aleshores, es deia City TV, pertanyia al Grupo Godó i només es podia sintonitzar a Barcelona. El 2003, va començar a emetre per a tot Catalunya i el 2006 va canviar de nom dues vegades.

Primer, va ser rebatejada com a Td8 i, després, com a 8tv. El 2021, el Grup Godó es va desfer del canal i la llicència, que van acabar en mans de Nicola Pedrazzoli i Borja García-Nieto. García-Nieto presideix el grup immobiliari Riva y García i president al seu dia del Cercle Eqüestre.

Logo de TelegramNOVEDAD TELEGRAM: ¡Pincha aquí para unirte a la comunidad de TELEGRAM de E-Notícies, las noticias de verdad sin censura.

Pedrazzoli, nascut a Treviso i format a Mediaset, porta a Catalunya des de finals dels 90. Canal Català TV, televisió privada vinculada a l'antiga Convergència al seu dia, va ser una de les seves creacions i, des del 2021, controla 8tv. També ha estat implicat en el llançament de Principal, el digital que dirigia Saül Gordillo. Sigui com sigui, Junts es queda sense la que considerava la seva televisió, però tampoc no importa gaire: ningú mira ja la televisió convencional.