Primer pla de l'alcaldessa Ada Colau amb les mans creuades sobre el pit en senyal d'agraïment
POLÍTICA

Ada Colau posa Pedro Sánchez en un compromís

Segur que la vol de ministra?

El processisme (i l'independentisme no processista també) està en guàrdia. A Twitter (ara X) ja es compten per moltes les veus que aconsellen Junts, ERC o, fins i tot, el mateix Pedro Sánchez que veten Ada Colau com a ministrable. Amb tot, la possibilitat de veure-la al Congrés ja s'està escoltant des de fa anys. Estem davant una altra evidència que el Principi de Peter és vàlid sempre?

Què s'estudia per a l'exalcaldessa de Barcelona?

Doncs ni més ni menys que el Ministeri d'Habitatge. Si aquesta possibilitat es concreta, la que fou fundadora i portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca tancaria un cercle perfecte, però no gaire virtuós. El pas per l'alcaldia de Barcelona s'ha saldat, entre altres xifres, amb un descens del 50% en el volum de pisos de lloguer a Barcelona entre el 2019 i el 2023.

També, i són dades del mateix consistori, entre el 2015 i el 2023 l'Ajuntament de Barcelona només va ser capaç de treure al mercat menys de 12.000 pisos de lloguer social. Els visats d'obra nova s'han reduït un 38% durant els mandats.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Haurà tingut res a veure que, el 2019, es fixés el percentatge de reserva per a habitatge social en noves promocions d'habitatge al 40%? Llogar un pis avui a Barcelona costa, segons el portal Idealista, 17,2 euros per metre quadrat. Això suposa que un apartament de 50 metres quadrats rondaria els 900 euros.

Què s'hi pot esperar al capdavant del Ministeri d'Habitatge?

Elucubrar sempre és complicat, però hi ha un refrany que gairebé sembla sentència per a aquest cas: pels seus fets us coneixereu. A la xarxa social X molts juntaires exigeixen directament a Puigdemont que la veti. I no només perquè ella va vetar Trias per a l'alcaldia; també, perquè la consideren una “pèssima” opció.

Què no saben els tuitaires juntaires? Doncs que, potser, veure Colau de ministra forma part d'una operació que preveu un acord ferm entre ERC, Junts i el PSC per governar Barcelona. Aquí, és clar, a Daniel Sirera li haurien aixecat la camisa.

Qui ho diu? Doncs, entre altres, el tuiteja el CADCI (Centre Autonomista de Dependents del Comerç i de la Indústria. Aquesta associació, catalanista des del seu inici i en què va arribar a militar Tarradellas, es va fundar el 1903 i era coneguda com el sindicat dels saltataulells .

Avui ocupen un local de la UGT a la Rambla de Santa Mònica i un dels seus darrers presidents és Josep Maria Andreu, vinculat a l'independentisme no processista i reivindicador de l'esperit popular de l'1 d'octubre. Admira Xirinacs, Santiago Espot, La Crida i altres. Això es veu, almenys al vostre compte de Twitter. Sánchez estarà donant una oportunitat a Sílvia Orriols? Si accepta dins de les condicions de la seva investidura convertir Colau en ministra d'Habitatge, això sembla. Sigui com sigui, està en un compromís.

➡️ Política

Més notícies: