Primer pla d'Ada Colau parlant amb diversos micròfons de diferents mitjans de comunicació davant
POLÍTICA

Ada Colau se suma als atacs a Sílvia Orriols i ella li respon amb un xac

Pugna entre l?exalcaldessa de Barcelona i l?alcaldessa de Ripoll per la polèmica de l?empadronament


Primer El Periódico , després la Generalitat, més tard la Síndica de Greuges, i per rematar el Govern d'Espanya i fins i tot la Unió Europea. Semblava que ningú no faltava per sumar-se a la campanya contra Sílvia Orriols per la polèmica de l'empadronament. Però no s'ha de subestimar mai l'afany de protagonisme d'Ada Colau, i més quan es tracta d'aquests temes.

L'exalcaldessa de Barcelona ha volgut ficar carta. Ha recordat l'obligació de “facilitar el registre de les persones que viuen al municipi perquè puguin accedir als serveis bàsics”. Ha afegit que "l´empadronament és un dret humà i una obligació legal" i que "l´ajuntament de Ripoll ha de complir la llei".

Cal recordar que la polèmica sorgeix per la decisió de l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, d'esgotar els terminis que estableix la llei (tres mesos) per empadronar. L'acusen d'impedir l'accés d'una desena de famílies al'educació i la sanitat. Però és el mateix que fa uns anys que fa uns cinquanta ajuntaments d'ERC, Junts, PSC i Comuns.

Sílvia Orriols respon a Ada Colau

Ada Colau va pronunciar aquestes paraules abans de participar a una manifestació a Barcelona en suport del poble palestí. L'exalcaldessa va treure pit perquè “Barcelona va ser pionera a empadronar les persones migrants”. Ha insistit que l'accés als serveis bàsics és un dret humà, i per això la urgència d'empadronar.

Sílvia Orriols ha respost a través del seu mitjà habitual, les xarxes socials, amb un xac a l'exalcaldessa de la ciutat comtal. “En lloc de preocupar-te pel padró de Ripoll, preocupa't dels furts que tens a Barcelona. Cadascú a casa seva i Déu a la de tots, que diu la dita”, ha tuitejat.

La subdelegació del Govern a Girona va enviar una carta a l'alcaldessa de Ripoll demanant informació sobre el procediment del padró al municipi. Li va donar 20 dies hàbils per presentar la informació. Una exigència que no s'ha fet en cap dels altres municipis on també s'esgoten els terminis per empadronar.

Comentaris i crítiques contra Colau

La lliçó d'Ada Colau no ha agradat res a molts ciutadans que recorden les taques de la seva gestió al capdavant de l'ajuntament de Barcelona. “Ha deixat la ciutat plena de delinqüència, obres que no volia ningú, brutícia i gent dormint al carrer”, diu un a Twitter. “Colau, vas deixar Barcelona en ruïnes a tots els àmbits”, assenyalen.

Sobre el debat de l'empadronament, afirmen que “la sanitat només quan treballis, res de venir a xuclar del sistema”. També diuen que “cal impedir els empadronaments fraudulents que el que busquen és beneficiar-se dels serveis públics”. Li recorden a Ada Colau que s'han de complir uns requisits, i per això s'esgoten els terminis.

➡️ Política

Més notícies: