Miquel Nieto (esquerra) i Àngel Puig (dreta) detinguts per un delicte d'abusos sexuals a menors
POLÍTICA

Miquel i Àngel, la parella indepe i d'esquerres detinguda per pederàstia a Argentona

Miquel Nieto, monitor de temps lliure i exnúmero 2 d'ICV, ha estat detingut per un delicte de pederàstia. La parella, l'exregidor d'Argentona, Àngel Puig, ha estat detingut per participar en aquests abusos


La Policia Nacional ha detingut a Argentona (Barcelona) Miquel Nieto, l'ex número 2 d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), per haver mantingut relacions sexuals amb cinc menors d'edat. La seva parella, l'exregidor d'ICV, Àngel Puig, també ha estat detingut, ja que presumptament era coneixedor d'aquests fets i hi hauria participat alguna vegada. Aquest darrer ha quedat en llibertat.

A més de les detencions, els agents de la Policia Nacional han intervingut imatges de més de 70 menors i han identificat nou víctimes. La policia ha constatat que Nieto s'ha desplaçat a diversos punts d'Espanya i de l'estranger, on ha pogut cometre fets similars. Nieto i Puig organitzaven festes al seu domicili amb menors d'edat per tal de crear una relació de confiança amb les víctimes i poder mantenir-hi relacions sexuals.

Miquel Nieto, de 35 anys, que havia treballat “tota la vida” com a monitor de temps lliure i era molt conegut a Argentona. Àngel Puig, de 60, també és un rostre conegut al municipi, ja que treballava com a constructor i com a exregidor de l'Ajuntament per ICV.

L'exnúmero 2 d'ICV detingut després d'un presumpte delicte de grooming

L'anomenat cas Odin Saca, va començar el passat abril del 2023 a Santa Cruz de Tenerife. Allí es va rebre una petició de col·laboració, perquè s'estava investigant un presumpte delicte de grooming. Aquesta pràctica es basa que un adult es fa passar per un menor i intenta establir una relació de confiança per passar del control emocional al xantatge amb fins sexuals.

La víctima en aquest cas és un menor d'11 anys natural de Santa Cruz de Tenerife. Després d'una investigació, es va localitzar el domicili del presumpte agressor a Argentona, i per això la policia va posar la lupa sobre Miquel Nieto. El detingut exercia com a monitor de temps lliure amb menors entre 3 i 18 anys des de feia més de quinze anys.

Després d'una investigació sobre Nieto i després d'identificar algunes de les víctimes, els investigadors van entrar al seu domicili. Allà van trobar diverses evidències digitals, com ara converses amb el menor de Tenerife o carpetes amb material pornogràfic en què apareix abusant sexualment de menors d'entre 10 i 12 anys. A més, tal com informa Efe, la parella va arribar a abusar d'un nen de 2 anys.

Nieto feia festes a casa d'Argentona amb aquests menors després de guanyar-se la confiança dels seus pares. La seva parella, l'exregidor Àngel Puig, també ha estat detingut i posat en llibertat més tard per ser considerat còmplice dels fets.

A Argentona no donen rèdit als fets, i és que segons apunten els veïns d'aquest municipi, els detinguts mai no havien protagonitzat cap incident. La parella es va conèixer el 2015 quan tots dos formaven part de la llista electoral a l'Ajuntament d'Argentona per Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), la branca catalana d'Esquerra Unida. Aleshores Àngel Puig era el número 1 de la llista i Miquel Nieto el número 2.

El 2019, Àngel Puig es va tornar a presentar a les eleccions, però aquesta vegada per Unitat per Argentona, un partit independentista impulsat per l'ANC. Va ser aleshores quan Puig va aconseguir l'edil de Cultura, Patrimoni i Urbanisme.

➡️ Política

Més notícies: