L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau amb un micròfon a la mà en un míting de Podem
POLÍTICA

Ada Colau, a un pas d'anar-se'n a Madrid

L'actual alcaldessa de Barcelona seria la cap de llista de Sumar per Barcelona

Era un secret obert. Si Ada Colau no guanyava les eleccions, el seu futur podria ser a Madrid i al Congrés dels Diputats. La seva relació amb Yolanda Díaz és òptima. De fet, el líder de Sumar ha fet campanya amb Colau a Barcelona fins a tres vegades en les últimes setmanes . 

La convocatòria electoral de Pedro Sánchez obliga a prendre decisions urgents. Podem i Sumar han de buscar un acord en els propers 10 dies. Tant si arriba com si no, els Comuns ja han afirmat que formaran part del projecte Sumar de Díaz i l'única dubte era si Jaume Asens repetiria com a cap de cartell.

La victòria de Xavier Trias a les eleccions de diumenge i la voluntat d'Esquerra de respectar la llista més votada allunyen un possible tripartit a l'Ajuntament de Barcelona. És més, en un cas improbable que passi, l'alcalde hauria de ser Jaume Collboni, que ha tret un regidor més que Colau. Ningú s'imagina a Colau sent la segona a bord d'un govern de Collboni, de manera que el seu lloc serà fora de la plaça Sant Jaume.

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau amb cara pensativa

No hi ha res fet, però Ada Colau ja ha confirmatals seus que està disposada a ser la cap de cartell de Sumar a Barcelona per a les pròximes eleccions del 23 de juliol. La decisió aclareix una mica més el mapa municipal. Seria molt més fàcil per als comuns poder fer Collboni alcalde o simplement trobar un nou líder a l'oposició.

Xavier Trias va confirmar que si no guanyava se n'anava a casa, mentre que Collboni va acceptar passar a l'oposició -encara que ara no ho recordi- si acabava segon. Ada Colau no havia mostrat les seves cartes, però té una sortida fàcil amb la nova cita electoral. El 19 de juny s'han de formalitzar les llistes per a les eleccions generals, de manera que només queden gairebé dues setmanes.