Primer pla d'Ada colau visiblement trista
POLÍTICA

Ada Colau, a judici mentre el seu partit està a punt de pactar amb Collboni

Els Comuns exploren un tripartit amb PSC i ERC

Els Comuns segueixen explorant fórmules per entrar al govern de Jaume Collboni a l'ajuntament de Barcelona. Mentrestant, la seva líder Ada Colau s'asseu una altra vegada al banc dels acusats. Està acusada de prevaricació, per trencar relacions amb Israel i l'agermanament amb la ciutat de Tel Aviv.

Colau s'enfronta a una querella per prevaricació, arran de la decisió presa a cop de decret quan era alcaldessa. Ho va fer basant-se en que "Israel està violant els drets humans de la població palestina", i va parlar de "crim d'apartheid contra el poble palestí".

Acusada de prevaricació

L'exalcaldessa va satisfer així la petició de diverses organitzacions socials, que van presentar 3.750 firmes per trencar relacions amb Israel. L'advocat Francesc Jufresa va presentar una querella contra Colau i Laura Pérez, aleshores regidora de Justícia Global i Cooperació Internacional de l'ajuntament de Barcelona.

La jutgessa va admetre a tràmit la querella, i ara Colau i Pérez s'hauran d'enfrontar a un judici. El denunciant argumenta que la llavors alcaldessa no tenia potestat per prendre aquesta decisió, cosa que neguen des dels Comuns. A més, l'equip de govern de Colau va ser acusat d'antisemita per organitzacions proisraelianes.

Explorant un tripartit

Es tracta d'una altra garrotada per a l'exalcaldessa de Barcelona, que no està travessant el millor moment. La derrota electoral el 28-M va anar seguida de la seva polèmica decisió d'investir Jaume Collboni amb els vots del PP. En els propers dies es decidirà si el seu partit entra al govern del PSC.

Muntatge fotogràfic d'Ada Colau Mirant Jaume Collboni

Els Comuns encara no han fet el pas, conscients del desgast que podria suposar just abans de les eleccions del 23-J. Han començat la legislatura a l'oposició, però segueixen les negociacions per entrar al nou executiu.

Significativament, el PSC ha deixat vacants algunes regidories com Habitatge i Turisme, on els comuns tindrien un bon encaix. El partit ja ha dit que veuria amb bons ulls un tripartit PSC-Comuns-ERC.

➡️ Política

Més notícies: