Captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

Acusen TV3 d'atacar les famílies en un programa sobre les adopcions

El reportatge 'amb l'amor no n'hi havia prou' ha causat divisió d'opinions

“Adopcions: amb l'amor no n'hi havia prou”, aquest és el títol del reportatge emès ahir a la nit al programa Sense Ficció de TV3. S'hi aborda el tema de les adopcions des del punt de vista dels protagonistes, assenyalant les esquerdes del sistema, les atrocitats en els tràmits i la separació dels germans. Una perspectiva negativa sobre les adopcions que ha provocat algunes crítiques entre els espectadors.

El candidat d'Aliança Catalana per Barcelona, Lluís Areny, ha criticat públicament al perfil de Twitter la manera d'abordar la qüestió. "Quin fàstic de televisió pública catalana, que té una línia editorial antifamília i antinatalitat com el programa d'ahir a la nit", ha lamentat. No és la primera vegada que TV3 és acusada d'atacar la família tradicional, amb programes que, per exemple, criminalitzen la maternitat.

No és l'únic que critica el reportatge, una mare que va adoptar ressalta els sacrificis, els esforços i la lluita que va dur a terme, i adverteix que “lliçons ni una”. Un altre creu que el reportatge “diuen que qui adopta és part de la màfia i que els fills estan enganyats, sense enfocar que han tingut una vida millor i els sacrificis d'una parella que ho han fet sense rebre res a canvi només per amor. Quina mania de culpabilitzar les famílies normals”.

Divisió d´opinions

La polèmica ha generat un debat on també hi ha molts espectadors que elogien el programa de TV3 per la seva “sensibilitat” i el seu original punt de vista. En canvi, una catalana que va adoptar un nen assegura que “el programa no reflecteix la realitat” i que “cada cas és diferent”. Altres diuen “quina vergonya de reportatge” i que “jo també sóc adoptat i no cal tant espectacle”.

Les crítiques a aquest reportatge reflecteixen el cansament de molts espectadors amb la deriva de TV3, que consideren que ataca constantment la família tradicional i sobredimensiona altres models menys habituals. Passa el mateix amb altres qüestions en què sembla que només es dóna veu a les minories. En aquest cas, el tema de les adopcions ha generat una gran quantitat de missatges positius, però també de crítiques en considerar que ataca les famílies.

➡️ Política

Més notícies: