Muntatge de Pilar Rahola i Pablo Echenique cara a cara
POLÍTICA

VÍDEO | La reflexió viral de la Pilar Rahola contra la hipocresia de l'esquerra

Al programa Todo es mentira de Risto Mejide la tertuliana catalana va desmuntar el relat pro palestina del progressisme


En una intervenció controvertida al programa "Todo es Mentira", la periodista Pilar Rahola ha criticat amb vehemència els atacs del públic a la cantant d'Israel a Eurovisió. Va afirmar que els progressistes intenten imposar la seva narrativa en el conflicte araboisraelià. Rahola va acusar l'esquerra de banalitzar i blanquejar els genocidis, assegurant que aquest sector polític mai no es queixa d'altres conflictes mundials.

Tremendo repaso de Pilar Rahola a Echenique en defensa de Israel

Amb una postura clarament crítica, Rahola va descriure una posició maniquea del conflicte, acusant l'esquerra de simplificar-lo i no analitzar-lo en profunditat. Va citar xifres alarmants, com els 200.000 morts al Iemen i els 150.000 desplaçats a Nagorno-Karabakh, com a exemples de conflictes ignorats per la posició progressista, que Rahola considera hipòcrita.

La periodista va denunciar el desviament d'ajudes humanitàries cap a armament i túnels de Hamàs. Va reservar crítiques especials per a membres destacats de l'esquerra espanyola, com Pablo Echenique, amb qui debatia. Rahola el va acusar d'encarnar una “esquerra reaccionària”.

Rahola va ressaltar la importància d'abordar el conflicte araboisraelià amb una visió més àmplia, assenyalant els 250.000 desplaçats al nord d'Israel com a resultat de la recent escalada. En les seves paraules, "Estic fins als nassos de l'estigmatització als que pensem diferent del pensament obligat únic i impost de determinada esquerra de determinada esquerra."

Rahola va instar un enfocament més equilibrat i profund per part de l'esquerra, en lloc de simplificacions ideològiques que, segons ella, no fan justícia a la complexitat de la situació.

La intervenció de Pilar Rahola va generar un debat intens a les xarxes socials, amb opinions dividides sobre les seves acusacions cap a l'esquerra i les crides a un obrir el debat sobre el conflicte. El seu discurs va posar en relleu les tensions existents entre les diferents postures polítiques davant d'un tema tan delicat com el conflicte araboisraelià. Rahola defensa una visió crítica i més matisada, i critica els intents de simplificació i partidisme en la cobertura i l'anàlisi d'aquesta qüestió.

A més, ha rebut moltes simpaties de l'espai pro Israel a X, amb molts usuaris comentant que estan d'acord amb Rahola. Fins i tot aquells que s'oposen als seus ideals han reconegut la coherència de la seva posició.

➡️ Política

Més notícies: