Primer pla de Santiago Abascal, líder de VOX, amb rostre seriós
POLÍTICA

Abascal, davant la seva oportunitat d'or

L'absència de Feijóo al debat d'aquesta nit li deixa via lliure contra Pedro Sánchez i Yolanda Díaz

Tot i que Vox és amb Sumar el partit que més puja en la recta final de campanya, les enquestes el segueixen situant lluny dels dos grans partits. Santiago Abascal ha carregat durament contra les enquestes. Afirma que és una eina de manipulació en mans del Govern, i advoca per prohibir-les.

Abascal creu que les enquestes no reflecteixen la realitat de l'auge de Vox, i que el debat televisiu d'avui és la seva gran oportunitat. El partit té marcada en vermell aquesta data al calendari. Ho veuen com la seva gran ocasió per marcar perfil i exhibir-se com a alternativa a la resta de formacions.

El president de Vox, Santiago Abascal, intervé durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023

L'absència de Feijóo és a més un avantatge per a Abascal, que tindrà via lliure per robar al PP el discurs del vot útil davant del sanchisme. Sol davant el perill (Pedro Sánchez i Yolanda Díaz), Abascal es troba amb la seva oportunitat d'or.

Objectiu, enfrontar el sanxisme

La seva estratègia passa per assetjar a Pedro Sánchez i desmuntar una a una les lleis més polèmiques del Govern de coalició. Lluny de buscar la moderació, Abascal prendrà un to dur per perfilar-se com l'oposició desacomplexada contra l'esquerra. Vol així recuperar els votants de Vox que se n'han anat al PP.

El precedent és encoratjador. A la campanya del 2019, Vox va aconseguir arrabassar més de mig milió de vots després del debat a cinc. El debat d'avui es presenta com la culminació d'una campanya singular. Vox ha hagut de fer front a l'esquerra, però també als desafiaments i menyspreus del PP de Feijóo.

De fet, els populars ja van ser el gran adversari de Vox al debat de portaveus de TVE, dijous passat. Els d'Abascal confien que aquell debat, on Iván Espinosa dels Monteros va marcar perfil davant de Cuca Gamarra, marqués el canvi de tendència. Ara toca a Abascal rematar la feina.

A pel vot perdut

Abascal ha difós aquests darrers dies el missatge que no està assegurada la coalició de dretes contra el sanchisme. Vox contraresta així l'estratègia del PP de demanar a Sánchez els seus vots per governar sense “l'extrema dreta”. Els d'Abascal creuen que l'única sortida és una sorpresa electoral de Vox.

Tot i que Vox ha estat en boca de tots en aquesta campanya, les enquestes van mostrar des del principi una fugida de vots cap al PP. La tendència es va confirmar amb l'èxit de Feijóo al cara a cara i als platós de televisió. Una visibilitat que de moment no ha tingut el líder de la formació verda, fins a aquesta nit.

➡️ Política

Més notícies: