Muntatge amb una bandera trans de fons, un pla mitjà d'Irene Montero, un altre de Joan Ignasi Elena posant-se bé la corbata i un altre de Pedro Sánchez de perfil
POLÍTICA

5 arguments per rebatre al teu cunyat progre aquest Nadal

Arriben els àpats nadalencs i, amb ells, les discussions familiars sobre política i altres temes d'actualitat

Arriben els àpats familiars nadalencs i, encara que sempre hi ha algun parent que demana no parlar de política per tenir la festa en pau, tard o d'hora acaba apareixent aquest cunyat (o un altre familiar) progre que no dubta a posar sobre la taula qüestions per treure a lluir la seva superioritat moral i el seu wokisme. Hem recollit alguns arguments per rebatre el teu familiar progre quan aquest decideixi treure alguns temes.

'No hi ha un problema d'inseguretat, és l'extrema dreta qui fa augmentar la sensació o la percepció d'inseguretat amb els seus 'bulos''

A l'últim balanç de criminalitat publicat pel Ministeri de l'Interior, corresponent al tercer trimestre del 2023, la delinqüència a Espanya ha augmentat un 5% respecte al mateix període de l'any passat. L'increment el primer trimestre va ser del 7,2% i el segon del 5,8%.

Entre els delictes que més han augmentat trobem els relacionats amb la llibertat sexual (12%), les agressions sexuals amb penetració (12,3%), els furts (4%), els homicidis i assassinats en grau de temptativa (20,2 %), els robatoris amb violència (2,2%) o les estafes informàtiques (22,8%).

A Catalunya, els delictes han incrementat un 6,5% en aquest darrer balanç. Destaquen la pujada d'homicidis i assassinats en grau de temptativa (29,5%), les agressions sexuals amb penetració (31,1%), els delictes contra la llibertat sexual (17,8%), els furts (6,7%) , les estafes informàtiques (16%) o les sostraccions de vehicles (17,4%).

'La majoria de delictes els cometen espanyols'

Tot i que les estadístiques del Ministeri de l'Interior deixen clar que aquesta sentència és correcta, les mateixes dades evidencien que proporcionalment no és així. La població immigrant a Espanya representa el 13,1% del total però cometen el 32% d'homicidis, el 39% de violacions o el 47% dels robatoris amb violència. Pel que fa als assassinats de dones, amb dades recollides a finals de setembre, els estrangers havien comès gairebé la meitat (24) dels 49 casos registrats en aquell moment.

Les dades oficials també reflecteixen que les persones d'origen marroquí i argelí estan fins a quatre vegades més implicades en delictes penals.

A Catalunya, per exemple, poc més de la meitat de la població reclusa és immigrant. Segons dades de la Generalitat actualitzades fins a l'octubre del 2023, a les presons catalanes hi ha 3992 presos espanyols i 4054 estrangers.

'Un agressor sexual o un maltractador no es pot beneficiar de la llei trans si decideix declarar-se dona'

Si un home comet una agressió sexual o assassina una dona i decideix canviar-se el gènere gràcies a la Llei Trans, serà jutjat amb la seva condició en el moment del delicte. Això sí, les condicions en les que haurà de complir la seva condemna seran d'acord amb el “nou gènere”. És a dir, un violador, per exemple, pot beneficiar-se de la Llei Trans i demanar legalment ser traslladat a una presó de dones -en què les recluses majoritàriament són mares i compleixen condemnes per robatoris i tràfic de drogues-.

Irene Montero visiblement alterada durant un míting de Podem

'És dona qui se sent dona'

La RAE diu que una dona és una “persona de sexe femení”. És a dir, una femella humana adulta. Qualificar “dona” com algú que “se sent dona” és una definició circular. De fet, “què és una dona?” és una pregunta que ni Yolanda Díaz ni el Ministeri d'Igualtat, per exemple, no han sabut contestar clarament. Prova de fer-li aquesta pregunta al teu familiar progre, a veure què diu.

'Pedro Sánchez aposta per l'amnistia per afavorir la convivència'

Més enllà que si Pedro Sánchez hagués apostat per l'amnistia per afavorir la convivència, l'hauria inclòs en el seu programa electoral, les conseqüències de concedir l'amnistia als processistes estan sent allunyades del que seria la convivència.

Que hi hagi manifestacions constants als carrers, un Congrés totalment dividit i polaritzat o que gran part de la judicatura estigui en peu de guerra són exemples que estan molt lluny de l'ideal de convivència que hauria d'haver provocat l'amnistia als polítics del procés.

➡️ Política

Més notícies: