Primer pla de l'alcalde de Girona Lluc Salellas
POLÍTICA

200 treballadors municipals volen denunciar l'Ajuntament processista de Girona

L'executiu local, amb CUP, ERC i Junts al capdavant, podria haver de pagar gairebé 600.000 euros

El nou govern local de Girona no ha començat amb bon peu. L'executiu format per Guanyem (la marca blanca de la CUP), Esquerra Republicana i Junts per Catalunya ja té el primer gran problema a sobre de la taula. Ni un mes després de prendre possessió, l'alcalde Lluc Salellas ja ha de gestionar la primera patata calenta.

I és que un total de 58 treballadors municipals han denunciat l'Ajuntament de Girona. Però el pitjor per a Salellas i companyia és que n'hi ha fins a 200 que pretenen portar-los també davant dels jutjats. De moment, el judici d'aquests 58 treballadors pot provocar que el consistori hagi de pagar gairebé 600.000 euros. Per tant, si els demandants n'acaben sent 200, la xifra que podria haver de pagar l'Ajuntament de Girona arribaria a ser astronòmica.

L'Ajuntament de CUP, ERC i Junts ha reconegut aquesta situació al ple municipal que s'ha celebrat aquest dimecres. El motiu pel qual uns 200 treballadors municipals volen portar a judici el consistori de Girona són unes suposades desigualtats retributives en els seus salaris respectius. De moment, 58 d'ells ja tenen programades les seves vistes als jutjats per al final de l'estiu. Des del proper setembre i fins al febrer de l'any 2024 se celebraran aquestes trobades a la justícia.

Pla mitjà de Marta Madrenas i Lluc Salellas somrient

El mateix Ajuntament de Girona ha explicat que “som conscients” de la situació. I, alhora, han assegurat que “treballarem per gestionar la situació”. En paraules de Sergi Font, regidor de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, si totes les sentències surten contràries als interessos del consistori, la xifra que l'Ajuntament hauria de pagar seria de 573.000 euros.

Augment dels assessors i càrrecs de confiança a Girona

La polèmica sorgeix poques setmanes després que saltés la notícia que l'Ajuntament de Girona havia pujat la partida económica destinada a la contractació d'assessors i càrrecs de confiança. Tot i que Lluc Salellas ho va vendre com una gran mesura, la veritat és que els habitants de Girona pagaran 400 000 euros més en despeses de personal.

També hi va haver polèmica respecte al sou de l'alcalde. L'anterior alcaldessa, Marta Madrenas, no cobrava pel càrrec municipal, ja que també era diputada i només cobrava del Parlament. Lluc Salellas es va fer trampes al solitari dient que cobraria 14.000 euros menys que el que estava fixat com a sou de l'alcalde el 2019, que eren 74.000 euros. Però els 60.000 euros que cobrarà Salellas representen 24.000 euros més que el que costava als ciutadans de Girona l'anterior alcaldessa, que només cobrava les dietes.

A més, segons va informar el PSC de la ciutat, el nou alcalde de Girona cobraria “15.000 euros més” que el que establia el codi ètic de la CUP.

➡️ Política

Més notícies: