Un megàfon del qual surt el logotip d'E-Notícies repetit tres vegades

E-Notícies, una visió necessària de l'actualitat política

Reivindiquem que es pugui parlar de certs temes que altres mitjans silencien

A E-Notícies no podem estar més contents. Aquest dilluns sortien les dades d'octubre dels mitjans que s'auditen a OJD i aquest diari s'ha situat com el segon digital nadiu català amb més lectors i el novè més llegit a tot Espanya. Gens malament per començar la nova etapa que hem iniciat a E-Notícies.

Com bé saben els lectors habituals de premsa, a Catalunya hi ha una mena d'oasi comunicatiu. O si ho volen visualitzar d'una altra manera, és com aquell GIF d'Spiderman contra Spiderman. En moltes qüestions, les diferències entre els principals mitjans de comunicació es limiten a simples matisos, una mica propiciat pel reg abundant de subvencions. La majoria de mitjans sustenta la seva viabilitat en les aportacions de les institucions públiques, però a E-Notícies creiem en un model que ens permet ser independents.

Sabem que, en moltes qüestions, tenim complicat presentar batalla respecte a redaccions amb molt més múscul que la nostra i amb un pressupost exageradament més alt que el nostre. Però el suport fidel dels lectors -28 milions de pàgines vistes aquest octubre- ens confirmen una idea que des d'E-Notícies sempre hem defensat: a Catalunya cal un mitjà com el nostre, amb una visió i interpretació de l'actualitat política diferent de la de la majoria de mitjans.

Molts han abandonat un sector de la població i un pensament emergent que nosaltres estem disposats a cobrir. Creiem necessari, com a societat i com a mitjà de comunicació, abordar temes que amb prou feines tenen protagonisme en els principals altaveus mediàtics. I si en tenen, és de forma políticament correcta i abonant el discurs bonista que històricament hi ha hagut a Catalunya.

Aquells temes que, encara que molts mitjans volen passar de puntetes sobre ells o els tracten amb la por de quin partit polític els pot capitalitzar, no deixen de ser temes que es parlen als carrers, als bars i als àpats familiars. La seguretat, la gestió de la immigració, els perills de la teoria queer o la doble vara de mesurar dels partits processistes en són només uns exemples.

Les bones dades d'audiència, doncs, no deixen de confirmar que l'aposta que estem fent des d'E-Notícies és encertada. Una aposta que ja va marcar Xavier Rius des dels inicis, ja fa més de 20 anys, i que ara estem disposats a impulsar encara més en aquesta nova etapa que hem iniciat. I ho farem sabent que tenim el suport d'una comunitat que va creixent a passos de gegant.