Fotografia de la plaça de Ripoll amb un cartell en primer pla
OPINIÓ

Un dia per Ripoll, l'epicentre de la polèmica a Catalunya

Veureu, amb els vostres propis ulls, les diferències entre allò que us ensenyarà E-Notícies i allò que han volgut vendre certs mitjans de comunicació
Editorial Arnau Borràs

En els darrers dies, Ripoll s'ha convertit en notícia per la política d'empadronament de l'alcaldessa Sílvia Orriols. Bé, més aviat l'han convertida. Qui? Doncs la premsa progre i la subvencionada pel processisme –que no sempre és la mateixa–, que ha decidit alimentar una falsa polèmica.

La gran majoria d'ajuntaments han convertit els empadronaments en una mena de barra lliure descontrolada. I el fet que l'Ajuntament de Ripoll esgoti els tres mesos que permet la llei per comprovar tota la documentació, ha servit com a munició per a la campanya d'acoso y derribo que pateix des de fa temps Sílvia Orriols per part de l'establishment català. Però l'alcaldessa, fins que ningú no demostri el contrari, compleix estrictament amb els terminis legals existents.

Tot això ha provocat que molts mitjans hagin anat a Ripoll per fer bombo a la polèmica. A E-Notícies també hem fet l'exercici de desplaçar-nos fins a aquesta petita localitat d'uns 10.000 habitants per veure quin ambient es respira. El proper diumenge publicarem un reportatge que mostrarà la realitat que ens hem trobat.

Per fer un petit avenç, un dels aspectes més destacats que ens hem trobat és el cansament d'una població tranquil·la que els mitjans subvencionats han posat a l'ull de l'huracà. Molts dels seus habitants no volen parlar davant d'una càmera. Fins i tot un no amagava el seu rebuig quan ens va veure. “Una altra vegada la p*ta premsa”, deia.

També hi havia gent a qui no li importava donar-nos la seva opinió respecte a Sílvia Orriols i la falsa polèmica dels empadronaments. Els resultats, que podreu comprovar aquest diumenge a E-Notícies, sorprendran a més d'un. Perquè el que expliquen tots té poc a res a veure amb el que ens han pintat des de l'establishment mediàtic català els últims dies.

Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana

Crispació? Tensió? Ambient irrespirable? Res d'això. Malgrat el que diuen la gran majoria de mitjans subvencionats, Ripoll viu aliè a les polèmiques artificials que han creat alguns per alimentar els seus interessos. En qualsevol cas, com he comentat abans, hi ha cansament de veure com els utilitzen els periodistes que viuen a més d'una hora en cotxe.

Aquest diumenge, a E-Notícies, publicarem un reportatge que evidencia que la realitat que han pintat alguns no se cenyeix a la realitat. Serà un reportatge que mai veureu a TV3 ni a cap altre mitjà que sustenta la seva viabilitat en els diners públics que li injecta el Govern. Una demostració més que, moltes vegades, allò que es respira als carrers no és el que ens volen pintar alguns des dels seus prejudicis.

I una cosa important: tot el que sortirà al reportatge, absolutament tot, és el que ens hem trobat a Ripoll. Cap opinió ha estat censurada, tapada o descontextualitzada. És la realitat pura i dura. I veureu, amb els vostres propis ulls, les diferències entre allò que us ensenyarà E-Notícies i allò que han volgut vendre certs mitjans de comunicació.