Fotomuntatge amb un fons de Barcelona amb policies i una foto emmarcada amb una exclamació d?una noia xinesa

MOLT +

Una xinesa vivint a Barcelona al·lucina amb la inseguretat: 'M'han robat'

En una entrevista, una ciutadana de Barcelona d'origen xinès narra la seva experiència vivint a la ciutat comtal i com l'ha afectat la inseguretat actual

Actualment, Barcelona està sumida en una crisi d'inseguretat ciutadana. En els darrers anys, els delictes, com ara robatoris, agressions i ocupacions, s'han incrementat notòriament a la capital catalana. Segons les dades del Ministeri d'Interior, a l'últim semestre de l'any passat la criminalitat a Barcelona va augmentar un 15% respecte a l'anterior.

Aquesta situació de criminalitat descontrolada ha transcendit a la majoria de mitjans nacionals i internacionals. La preocupació dels ciutadans i turistes ha anat augmentant, fins al punt que ja és considerada per molts com una ciutat perillosa i insegura.

En una entrevista al podcast Cancelled del canal Wall Street Wolverine, una ciutadana de procedència xinesa narra la seva experiència vivint a Barcelona. En ser preguntada per aquest tema, la noia ha assegurat que percep aquesta inseguretat al seu dia a dia. A més a més, narra com l'ha patit en primera persona.

La inseguretat a Barcelona

En aquest segment de la conversa, Lijia Cai explica que els darrers anys percep aquesta inseguretat a Barcelona. Ella viu en una zona residencial de la ciutat i sent "que no puc deixar res al cotxe". De fet, comenta que ja li ha passat i que “m'han robat coses del maleter”.

captura de pantalla d'una publicació de X del compte Wall Street Wolverine
Lijia Cai assegura que ha patit diversos robatoris a Barcelona | @wallstwolverine

Seguidament, l'entrevistador indica que a causa de la condició d'estrangera i el seu aspecte físic, que la fan semblar turista, aquest fet s'ha d'incrementar. Lijia ho confirma i afegeix que caminant pel carrer li han arribat a robar el telèfon mòbil. "Són altament qualificats", conclou entre rialles, referint-se als lladres.

Barcelona, comparada amb altres països

En una altra part de la xerrada assegura que altres ciutats on ha estat, com San Francisco, també s'han tornat més perilloses i insegures. Tot i això, al seu país d'origen la situació és totalment diferent. "Jo a la Xina no em preocupo mai que la gent em pugui robar", indica l'entrevistada.

"Jo puc deixar-me la bossa al restaurant... i torno l'endemà i continua sent-hi", afegeix. A més, nega que al seu país hi hagi molts criminals i delictes greus, com l'assassinat. Això ho atribueix al fet que el seu país està ple de càmeres de vigilància, que identifiquen fàcilment els criminals.