Muntatge de fotos del reconegut tiktoker Álvaro Casares estenent roba i obrint el correu postal
MOLT +

Vuit coses que passen quan ja no vius amb els pares i que ningú t'explica

L'humorista Álvaro Casares repassa què passa quan t'independitzes després d'estar molt acomodat a casa dels pares

Independitzar-se de casa dels pares és tot un repte avui dia per als més joves. Els sous precaris i el cost de vida elevat provoca que l'edat d'emancipació mitjana augmenti any rere any al nostre país. Però aquells que ho aconsegueixen, es troben amb una dura realitat: ningú no farà les tasques domèstiques per ells.

L'humorista Álvaro Casares ha volgut il·lustrar mitjançant un vídeo de TikTok algunes de les situacions més recurrents que viuen els novells en la matèria. Amb només 25 segons, és capaç de posar davant del mirall milions de joves —i no tan joves— exposant problemes quotidians.

Les coses que ningú t'explica

La llista comença amb un consell de vida, que si s'aplica bé, et pot estalviar molt de temps: si tendeixes bé la roba, planxes la meitat. Tot seguit, exposa una problemàtica que no existia vivint amb els pares, pensar què cuinar cada dia. Abans, simplement menjaves el que et cuinaven i llest, ara alimentar-se és un altre maldecap.

Captura de TikTok amb Álvaro Casares mirant darrere de la cortina
El temps, factor crucial per posar rentadores | TikTok, @alvarocasaress

La relació amb la roba també canvia quan descobreixes que la més lletja, de vegades, és la que més abriga. Posar rentadores és una altra de les tasques quotidianes per excel·lència, així que millor esperar el bon temps per fer una bugada i estendre-la.

Estalviar és un factor vital per tirar endavant, però és habitual no contemplar les despeses de les factures de subministraments els primers mesos. El pressupost que tenies al cap, se te'n va en orris. Un altre senyal del conservadorisme econòmic és guardar totes les garanties dels nous productes que compres.

Realment un no és conscient del que costa mantenir un pis net fins que se'n va de casa. Quan no és el lavabo, és la cuina, o cal treure la pols als mobles, o netejar els vidres… El conte que mai no acaba.

Per no parlar de quan es fa malbé o es trenca alguna cosa. Fer cas omís a aquest problema, no farà que s'arregli sol. Benvingut a la vida adulta.

Els problemes dels joves per independitzar-se

Segons dades oficials de l'Eurostat, Espanya ocupa el quart lloc dels països de la Unió Europea on els joves s'independitzen més tard. A l'últim estudi, s'especifica que els espanyols abandonen la llar familiar amb una mitjana de 30,3 anys. Unes dades iguals a les de Bulgària. Dos països només superats per Grècia (30,7), Eslovàquia (30,8) i Croàcia (33,4).