El restaurant de Valladolid que va enamorar Concha Velasco i ara emocionarà el seu fill
La Criolla reserva ara un menjador a nom de Concha Velasco en ser un lloc on ''acudia sempre que visitava la ciutat''
Enmig d'aquell dol que encara envolta la partida de Concha Velasco, el seu llegat viu a través dels records que va deixar en llocs que solia freqüentar. Un d'aquests llocs, el restaurant La Criolla, ret un homenatge especial a l'actriu, tot reservant un menjador al seu nom.
Aquest gest no només busca honrar-li la memòria, sinó també tocar el cor del seu fill, que va compartir amb la seva mare moments inoblidables en aquest racó gastronòmic. En una recent entrevista al programa Y ahora Sonsoles, Manuel Velasco, fill de Concha, va expressar amb emoció el seu agraïment als homenatges que han sorgit en memòria de la seva mare. N'és un exemple el menjador d'aquest establiment.
L'any 1983, Francisco Martínez va obrir les portes de La Criolla, marcant l'inici d'una travessia que ha perdurat per quatre dècades. Més enllà de ser un lloc per assaborir la seva gastronomia, aquest espai ha esdevingut un espai de cultura i art. Al llarg dels anys, ha honrat diverses figures il·lustres amb menjadors dedicats i Concha Velasco es va unir a aquesta distingida llista en comptar amb el seu propi.
A Concha Velasco li agradava passar per l'establiment cada cop que visitava la ciutat
El llaç entre La Criolla i l'estimada actriu va més enllà de la mera apreciació culinària. Concha Velasco va regalar diverses fotografies i retrats a l'amo per adornar les parets del menjador que porten el nom. Aquest gest no només enriqueix visualment l'espai, sinó que també accentua la connexió personal entre ella i aquest lloc.
Aquesta història pren un gir especial el 2015, quan 'Paco', com en diuen els amics, va decidir obrir el menjador dedicat a Concha Velasco com a mostra de la seva admiració cap a Concha. Un moment memorable per a ella seria durant la inauguració de la sala esmentada, on la mateixa Concha assistia amb el seu fill Manuel, compartint junts l'emoció d'aquest reconeixement. Ara, dos mesos després de morir, el fill de l'actriu sent una enorme emoció al veure el bonic homenatge que li va rendir l'establiment.
Després d'aquell dia, la relació entre l'actriu i la Criolla no es va limitar a esdeveniments especials. Concha feia d'aquest restaurant el seu destí predilecte cada cop que visitava la ciutat. Fins i tot va poder celebrar moments significatius, com quan li van atorgar la medalla d'or de la ciutat o quan va celebrar amb Lola Flores un sopar divertit entre dues amigues.
L'establiment, però, no només té un espai reservat a l'actriu, sinó que cadascun dels menjadors està destinat a personalitats de Valladolid. Tot va començar amb sis taules en un menjador homenatjant Mariemna, marcant l'inici d'una tradició que ha perdurat en el temps. Dos menjadors acullen l'escriptor Miguel Delibes i l'etnògraf Joaquín Díaz, i altres menjadors són dedicats al torero Roberto Domínguez, Rosa Chacel i l'actriu Lola Herrera.
Així, aquest tros de Valladolid continua escrivint la seva pròpia història i fusiona l'experiència gastronòmica amb l'art, la cultura i la memòria de les figures més il·lustres espanyoles.
Més notícies: