Muntatge de fotos d?un carterista assaltant la bossa d?una dona i, de fons, l?skyline d?una ciutat amb interrogants
MOLT +

La dada que has de conèixer: la ciutat amb més carteristes del món és catalana

El més sorprenent és que 8 de les 10 ciutats que apareixen en aquesta llista són europees, i la que corona el rànquing és del nostre país

Elsa és una tiktoker que divulga contingut sobre estudiar, viure i viatjar a l'estranger. Al seu compte, @elsabarb_ va compartir l'altre dia un vídeo amb unes dades molt útils, però que deixen en molt mal lloc Espanya. I és que és una llista amb les ciutats amb més carteristes del món.

En aquests destins hi ha una gran abundància de ‘pickpockets’. Així és com se'ls anomena als delinqüents que sostreuen carteres, rellotges, telèfons i altres articles de valor als turistes. Normalment, aprofiten les aglomeracions en mitjans de transport com el metro per cometre aquests delictes.

Quan viatgem a un altre país és important estar atent, ja que qualsevol descuit pot ser aprofitat pels ‘pickpockets’ per robar-te. Un succés que, sens dubte, et pot arruïnar les vacances.

Muntatge de fotos de la tiktoker @elsabarb_ parlant de les ciutats amb més carteristes del món
Barcelona ocupa el lloc número 1 a ciutats amb 'pickpockets' | TikTok, @elsabarb_, e-noticies.cat

Les principals víctimes són turistes

Al 10 lloc de la llista trobem Atenes, la capital de Grècia. En un lloc superior hi ha la ciutat de Hanoi al Vietnam. Ocupant el número 8 tenim Amsterdam i al 7 la preciosa Florència a Itàlia.

Buenos Aires a Argentina és al sisè lloc, i a la cinquena posició tenim París, un dels punts més turístics del món. La quarta posició d'aquest rànquing apareix la primera ciutat espanyola: Madrid.

El top 3 d'aquesta llista és per a Roma, capital d'Itàlia. Al lloc número 2 trobem la preciosa ciutat de Praga, a la República Txeca. I el deshonrós número 1 és per a Barcelona, encara que desgraciadament a ningú li sorprèn.

Unes regulacions espanyoles que cal canviar

La tiktoker reflexiona al vídeo i explica que hi ha algunes regulacions que caldria canviar al nostre país. I és que l'Elsa no pensava que tant Madrid com Barcelona ocupessin llocs tan alts a la llista.

El vídeo, amb més de 100.000 reproduccions i milers de 'likes', ha interessat molt els usuaris de la xarxa social xinesa. De fet, els internautes també han volgut donar la seva opinió sobre aquesta llista.

“Hi ha països que potser no et fan 'pickpocketing', però et fan coses pitjors”, comenta una usuària. “I Nova York? És estrany que New York no aparegui”, es pregunta un altre.

És clar, que encara que aquestes siguin les ciutats amb més carteristes, cal estar alerta sempre. Sí, perquè mai se sap on hi pot haver un 'pickpocket' a prop.