Muntatge d'imatges d'un barista mostrant com netejar una llança de vapor d'una màquina de cafè
MOLT +

Un expert en cafè et recomana fugir de totes les cafeteries on facin això

El consell d'aquest expert en cafè està relacionat amb la higiene i molts locals solen pecar amb això

“Un detall que, si entres a una cafeteria i ho veus, et recomano que surtis corrents”. Així comença el vídeo viral compartit pel compte de TikTok Cafés Mocaibo (@cafesmacaibo), una companyia especialista en cafès que ofereix consells útils a les xarxes. Més enllà del producte en si mateix, la recomanació que exposen en aquest cas té més relació amb on el prenem.

El cafè és dels productes més demandats als bars i restaurants, ja que es pot demanar a tota hora. Per esmorzar, dinar, fer un descans o com a excusa per quedar amb algú. No obstant això, hi ha un detall en què no solem fixar-nos que pot marcar molt la diferència.

No tots els establiments fan això quan preparen cafè

No, no té res a veure amb la qualitat ni la manera de servir-lo. L'element clau, segons explica l'autor del vídeo, és el tub de vapor. Es tracta del tub o filtre que escalfa i escuma la llet que se sol utilitzar especialment en lattes i caputxinos.

Muntatge d´un barista amb una imatge d´una cafeteria de fons
Un consell que no et deixarà indiferent si ets un assidu de les cafeteries | Tik Tok @cafesmacaibo

L'especialista explica que, si no es manté una bona higiene, es pot generar un brou de cultiu per als microorganismes.

És a dir, si no hi ha una neteja regular d'aquest element, es pot posar en perill la salut dels clients. “Si no es manté la neteja aquí, vol dir que no es manté la neteja en lloc de la màquina”, apunta.

A continuació, el protagonista del vídeo explica com cal tenir cura d'aquest instrument. Només cal una baieta humida que s'ha de passar després de cada ús juntament amb un parell de vaporitzacions. “No reescalfeu la llet, que això és perjudicial per al producte i per a la salut”, afegeix.

Per què serveix vaporitzar el cafè?

La funció principal d'aquest element de la cafetera és escalfar la llet i, alhora, crear escuma. La textura de l'escuma es controla ajustant la posició del tub i la quantitat de vapor que s'introdueix. Per escalfar la llet, el tub se submergeix més profundament; per fer escuma, es col·loca més a prop de la superfície.

El procés de vaporitzar la llet afegeix una textura cremosa i vellutada a les begudes de cafè, proporcionant una experiència més bona i suau. Els baristes i aficionats al cafè sovint perfeccionen la tècnica de fer servir el tub de vapor per aconseguir la consistència desitjada.