Imatge Dani Alves entrevista
GENT

La víctima de Dani Alves es fa enrere i comunica a la jutgessa la seva nova decisió

La víctima de Dani Alves ha comunicat a la jutgessa del cas que no era conscient de tots els danys quan va renunciar a la indemnització

El cas d'agressió sexual que involucra l'exjugador del FC Barcelona, sembla que Dani Alves no té fi. En un nou succés, la víctima ha comunicat a la jutge que ja no renuncia a cobrar una indemnització.

Segons un escrit presentat, la víctima va rebutjar la compensació econòmica al principi, ja que no era conscient de les “conseqüències plenes del delicte” ni dels efectes en la salut. Aquest escrit, a què La Vanguardia va tenir accés recentment, va ser presentat a l'agost per l'advocada de la jove.

Situació actual de la víctima de Dani Alves

Actualment, la víctima segueix de baixa laboral i en tractament psicològic a causa de símptomes d'ansietat i depressió. La revocació de la renúncia a la indemnització, presentada a l'agost, s'empara en la llei del “només sí que és sí”. Aquesta llei permet a la víctima reconsiderar la seva posició si les conseqüències del delicte resulten més greus del previst inicialment.

La jutgessa d'instrucció, Concepción Cantón, ha acceptat aquesta revocació i ha afegit un gir intrigant a un cas que ja ha captat l'atenció pública durant mesos. Aquest canvi de postura es produeix en un moment en què les negociacions entre els advocats d'Alves i la víctima per assolir un acord de conformitat estan suposadament estancades.

Cronologia del cas Alves

El cas contra Dani Alves va començar amb el processament per agressió sexual amb accés carnal. La jutgessa va establir una fiança de 150.000 euros, que no afecta la seva situació de presó provisional. La Fiscalia ha sol·licitat una pena de 9 anys de presó per al futbolista, que està detingut des del 20 de gener.

La víctima, una noia de 23 anys, relata una violació ocorreguda a la discoteca Sutton de Barcelona el desembre de l'any passat. El testimoni detalla que Alves la va obligar a practicar-li una fel·lació i l'hauria agredit sexualment, malgrat la resistència. Les càmeres del local van registrar 17 minuts d'interacció entre Alves i la noia al bany.

Fotomuntatge de Dani Alves amb una presó de fons
Dani Alves es troba a la presó provisional | Europa Press, rasslava, Getty Images

Situació legal de Dani Alves

El futbolista ha canviat la versió en cinc ocasions. Inicialment, va negar conèixer la jove, però després va admetre cert contacte, passant a reconèixer la consumació de l'acte. La defensa d'Alves ha argumentat que va intentar amagar la infidelitat a la seva dona.

La situació legal d'Alves es complica encara més amb la denegació recent, per tercera vegada, de la seva sol·licitud de llibertat provisional. En un intent per reduir la possible condemna, Alves i la seva advocada han pagat 150.000 euros a la presumpta víctima com a indemnització, buscant l'atenuant de reparació del dany.

Les parts tenen reservades dues setmanes de febrer per a un possible judici. L'acord de conformitat continua a l'aire, i la incertesa sobre el desenllaç legal de Dani Alves persisteix.