Muntatge de Letizia al Congrés amb una foto i Leonor caminant cap a les Corts
GENT

La reina Letícia corregeix el seu error i tranquil·litza Leonor i Felip

La reina Letícia ha sorprès tothom amb una cosa que ni la princesa Leonor ni el rei Felip esperaven

La reina Letícia ha tornat al Congrés dels Diputats un mes després que Leonor jurés la Constitució. La Solemne Cerimònia d'Obertura de la XV Legislatura ha reunit novament els reis amb l'hereva per presidir aquest acte. Una aparició, la de Letícia, que ha cridat l'atenció sobretot del rei Felip i de l'hereva, qui es mostraven també alleujats.

El 31 d'octubre els monarques i les seves filles trepitjaven per última vegada la cursa de Sant Jeroni de Madrid en un acte que passarà a la història. En aquella ocasió, l'actitud de Letícia va ser molt comentada. Tensa, trista, enfadada, van ser molts els adjectius que diferents mitjans van fer servir per explicar el perquè del gest de la reina.

Letícia ha canviat la seva actitud per a alegria del seu marit i la seva filla

El seu aspecte es va mantenir seriós durant tot l'acte i també va fer algunes mirades de reüll a la seva filla gran que no van passar desapercebudes. Si bé no hi ha certesa de què va motivar aquesta actitud, alguns van creure que era per la seva preocupació perquè tot sortís perfecte.

La princesa Leonor amb la reina Letizia a la jura de la Constitució al Congrés dels Diputats
Letícia es va mostrar seriosa i molt tensa durant la jura de la Constitució de la seva filla | GTRES

Avui, un mes després, Letícia ha aparegut somrient, relaxada i amb un aspecte que no té res a veure amb el de la jura de la Constitució de Leonor. Els reis i la princesa d'Astúries arribaven passades les 11 del matí al Palau de les Corts en dos vehicles oficials escortats per la Guàrdia Reial a cavall.

Una ocasió en què hem pogut veure com la reina ha repetit vestit. Letícia ha triat un vestit en color bordeus i una capa en color blau marí amb coll de pèl, totes dues peces de la marca Carolina Herrera. Leonor, per la seva banda, lluïa un elegant vestit verd, un abric de color camell i bossa a joc de la seva mare.

Tots tres han posat davant les càmeres dels reporters allà congregats i el rei ha passat revista al Batalló d'Honors, format per quatre unitats dels tres Exèrcits. A continuació, la reina i la seva filla han entrat a la Cambra Baixa acompanyades pel president del Govern, Pedro Sánchez. Ha destacat el fet que Letícia hagi estat l'única que ha tingut unes paraules amb el cap de l'executiu.

Un cop dins del Congrés, Letícia, que s'ha assegut entre el seu marit i la seva filla, amb qui ha creuat diverses mirades. Gestos que ja resulten familiars i amb què la reina, que a més és mare, transmet missatges a la seva filla gran. No obstant això, a diferència de la darrera vegada que les vam veure juntes en públic, aquesta vegada l'actitud de la reina ha estat ben diferent.

Imatge del Rei Felip VI amb Letizia mirant la princesa Leonor
Letícia ha creuat mirades amb la seva filla que no tenen res a veure amb les de la seva última aparició juntes | GTRES

Letícia s'ha mostrat relaxada i a la vista hi era, també tranquil·la. Una actitud que alhora es notava que han agraït el rei Felip i la princesa Leonor. Al llarg de l'acte s'ha pogut comprovar com es mostraven serens i en alguns moments han creuat somriures còmplices, res a veure amb allò que va passar fa un mes.

S'ha trobat a faltar la presència de la infanta Sofia, que es troba a l'internat de Gal·les on cursa els estudis de batxillerat. Serà en poques setmanes quan, amb motiu de les dates nadalenques, novament els reis gaudiran de la presència de les seves filles al palau de La Zarzuela.