Edifici de TV3 amb un cercle borrós i un emoji sorprès
GENT

Un presentador de TV3 reapareix després d'un greu accident: 18 persones ferides

L'incident es va produir fa dos anys i arran dels fets, diverses persones, entre elles menors, van resultar ferides

El conegut presentador de TV3 Dani Jiménez va reaparèixer aquest dijous a Catalunya Ràdio després d'un greu accident que es va produir el 2022 i en què 18 persones van resultar ferides. Ho va fer al programa de la periodista Elisenda Carod.

Dani Jiménez ha col·laborat en infinitat de programes de la televisió pública de Catalunya. Alguns d'ells són El club, presentat per Albert Om o l'espai Tot es mou d'Helena García Melero. A més, Jiménez també ha presentat programes al canal juvenil Súper 3.

Dani Jiménez reapareix a Catalunya Ràdio després de l'incident

Aquest dijous passat, un any després del greu accident, Dani Jiménez va aparèixer al programa d'Elisenda Carod i les seves declaracions van ser molt reveladores. "Com estàs?", va preguntar la presentadora. "Bé, a poc a poc", va respondre el català.

Home somrient posant al costat d'un crani en un entorn de laboratori amb models de virus i altres objectes científics al fons.

"Quan hi ha un incident, una sacsejada, un accident, hi ha un trauma, una sensació de descontrol", va afegir. "Aquest experiment l'havíem fet entre 700 i 800 vegades, es fa a tot arreu, i passes tots els processos, com un dol. El temps posa les coses al seu lloc i de mica en mica estàs millor", va manifestar Dani Jiménez als micròfons de l'emissora de la corpo.

"Nosaltres hem fet una revisió profunda d'alguns experiments, però entenem que al final és impossible un risc zero". Dani Jiménez, que aviat estrenarà un podcast a Catalunya Ràdio, va anunciar que no té intenció de deixar les demostracions d'experiments.

En l'accident, 18 persones van resultar ferides

A principis del mes d'octubre del 2022, es va produir un greu accident a la Casa de la Cultura de Girona. Els fets es van produir quan s'estaven fent experiments de nitrogen, amb motiu de la Nit de la Ciència.

Al lloc hi havia diverses persones i, gran part dels assistents, eren nens i nenes menors d'edat. A conseqüència de la greu deflagració diversos adults i menors van resultar ferits. Més concretament, un total de 18 persones entre les quals hi havia una nena de 5 anys.

Dues persones interactuen amb barrils blancs en un esdeveniment exterior, mentre una multitud d'espectadors observa.

L'explosió es va produir al pati interior de la Casa de Cultura de Girona. Un dels ferits, una nena de 5 anys, va resultar ferida greu, tres menys greus i 14 lleus. Del total, deu dels afectats pel succés eren menors.

Cinc dels ferits van ser traslladats a l'Hospital Trueta de Girona i els altres 13 van anar al Santa Caterina de Salt i al CUAP Güell. El succés va tenir lloc cap a les 19.30 hores de la tarda, en el marc de la Nit de la Ciència de Girona.

L'alcaldessa de la localitat, Marta Madrenas, va assegurar que no hi va haver cap risc químic i els Bombers de la Generalitat van enviar cinc dotacions. A més, en els fets també van treballar els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil, la qual va activar el pla Procicat en estat d'alerta.

La resta de ferits van ser un home de 31 anys, una dona de 47 que va ser operada d'urgència, i dos nens, un de 10 i un altre de 12 anys. L'explosió va tenir lloc quan es feien uns experiments amb nitrogen en el marc de la Nit de la Ciència.

El divulgador científic i presentador de TV3 Dani Jiménez, responsable de l'activitat, va lamentar públicament els fets. A través del seu compte de X, abans Twitter, va desitjar una "ràpida recuperació de les persones ferides".

➡️ Gent

Més notícies: