Tony Leblanc Jr. a 'Historia de nuestro cine' somrient
GENT

Mor l'actor de 'Torrente' Tony Leblanc fill: tot el que se sap

El fill de Tony Leblanc ha mort als 71 anys

Dol al cinema espanyol després que el fill d'una figura del setè art ja mort, Tony Leblanc, hagi perdut la vida als 71 anys a Alacant.

Tony Leblanc Jr. va morir aquest dimarts 13 de juny després de ser hospitalitzat fa unes setmanes, segons ha revelat a les seves xarxes socials l'actor i director Santiago Segura.

"Rebo amb dolor la notícia de la mort de Toni Leblanc Jr. Poques vegades he conegut persona més amable i afectuosa, tot el meu afecte a la seva família (que considero una mica meva). Fins sempre, amic", deia el tuit del cineasta espanyol.

El fill de Tony Leblanc va ser actor, humorista, guionista i compositor de pasdobles. Aquest era un dels vuit fills que Leblanc va tenir amb la seva dona, Isabel Páez de la Torre.

Mor l'actor de Torrente Tony Leblanc Jr., als 71 anys

Al costat de la seva germana Silvia, Leblanc Jr. va ser l'únic que es va dedicar a la interpretació i, sobretot, va destacar a l'hora de difondre i reivindicar l'obra del seu estimat pare.

Foto de Tony Leblanc amb el seu fill i Santiago Segura
Mor el fill de Tony Leblanc, una cara coneguda de la saga 'Torrente' | Redes sociales

No fa gaire temps, el vam veure al programa Historia de nuestro cine a La 2, participant en un col·loqui dedicat al centenari del naixement del seu pare.

En aquell espai de TVE, va lloar especialment la feina de Tony Leblanc, que tenia "sempre un repte de superació. Era molt competitiu amb tot. Havia sempre de millorar l'anterior", afirmava fa tot just un any.

Tony Leblanc Jr. sempre va valorar la figura del seu pare

El fill de Tony Leblanc sempre va rebre amb afecte la gran estima que tenia la gent cap al seu pare, i va agrair que aquest rebés tants premis en vida. Alhora, el vam veure en un acte commemoratiu al Teatre Circ d'Albacete.

Tony Leblanc Jr. a 'Historia de nuestro cine' parlant
Tony Leblanc Jr., en un programa de La 2, fa tot just un any | RTVE

Tony Leblanc Jr. va intervenir en diverses pel·lícules, com en la coneguda saga de Torrente, dirigida per Santiago Segura. Va participar a Torrente 4: Crisis Letal i Torrente 5: Operación Eurovegas.

Sobre la seva trajectòria cinematogràfica, aquesta no va ser gaire extensa. Això sí, el vam poder veure quan era jove a El pobre García, cap al 1961. Una pel·lícula que va tenir com a guionista i director el seu pare a més de ser actor protagonista.

Amb la seva germana Silvia, va ser l'únic fill cineasta de Tony Leblanc

També va aparèixer a la pel·lícula Los ángeles del volante, el 1957, una producció que va dirigir Ignacio F. Iquino.

Per la seva banda, Silvia, la germana del mort, va aparèixer en pel·lícules dels anys 80 i 90 com El viaje a ninguna parte, de Fernando Fernán Gómez.

Igualment, la vam veure a la sèrie Segunda enseñanza, el 1986 o a la comèdia No, hija no de Mariano Ozores, el 1987. Al seu torn, la Silvia va treballar al biopic del torero Belmonte, el 1995, que va dirigir Juan Sebastián Bollaín.