Fotomuntatge de Josep Maria Mainat amb una imatge d'Àngela Dobrowolski
GENT

Josep Maria Mainat ja tremola: enxampen la seva ex intentant escapar de la presó

Pel que sembla, Ángela Dobrowolski, ex de Josep Maria Mainat, estava forçant una reixa de la finestra de la presó

Els vigilants del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, conegut també com a presó de Wad-Ras, van frustrar un intent de fugida protagonitzat per Ángela Dobrowolski. Exdona del fundador de la Trinca, Josep Maria Mainat.

Suposadament, la interna estava desmuntant de mica en mica la reixa d'acer d'una de les finestres de la presó. Fonts penitenciàries han confirmat a El Periódico que divendres a la tarda, la seguretat del centre va detenir i escorcollar Dobrowolski després d'haver-la estat vigilant.

Ángela Dobrowolski intenta escapar-se de la presó

La reixa de la finestra, una estructura de filferro d'acer de 5 mm de gruix, estava sent forçada. Pel que sembla, Ángela Dobrowolski s'estava valent d'un tros de metall arrencat d'una gàbia de magatzem.

Amb aquest objecte, copejava i gratava la reixa. Tot i que l'esvoranc encara no tenia prou mida per permetre el pas d'una persona, els detalls de l'incident van ser catalogats com a "fet rellevant". Mentrestant, Dobrowolski ha estat traslladada a una altra cel·la.

La interna es trobava en condicions ordinàries a l'àrea de preses preventives. D'aquesta manera, tenia una feina dins de la presó: netejar les escales de servei que connecten les tres plantes de l'edifici.

Dona amb màscara baixada parlant davant de diversos micròfons de diferents mitjans de comunicació.

L'exparella de Josep Maria Mainat estava fent un forat

Durant el seu intent de fugida, havia aprofitat el temps que passava escombrant per anar esfilagarsant a poc a poc els fils d'acer de la reixa. L'intent de fugida va ser detectat en una fase molt inicial. Tot i això, si no l'haguessin enxampat a temps, podria haver aconseguit fugir.

Segons les mateixes fonts, escapar-se del Centre Penitenciari de Dones li hauria resultat extremadament difícil. La finestra des de la qual intentava escapar es troba a tres pisos sobre el terra, incloent-hi un pis de fossat.

Dobrowolski hauria necessitat una corda per despenjar-se. A més, una vegada a terra, hauria d'haver enfilat una alçada equivalent a un pis per superar el fossat que separa la presó del carrer Doctor Trueta de Barcelona.

La ràpida intervenció dels vigilants i les mesures de seguretat van impedir que l'intent de fugida d'Ángela Dobrowolski progressés. Després de la gravetat del que ha passat, ara mateix està vigilada i l'han traslladat en una nova cel·la mentre s'investiga el cas.

➡️ Gent

Més notícies: