Una dona gran somrient amb cabell canós davant d'un edifici amb el logotip de TV3 i l'adreça web tv3.cat, amb una imatge borrosa de la mateixa dona en un cercle vermell a la cantonada inferior esquerra.
GENT

La filla de Montserrat Carulla que va ser companya de Joel Joan a 'Plats Bruts'

La coneguda filla de Montserrat Carulla que va ser companya de Joel Joan a 'Plats Bruts' i que molts desconeixen

Montserrat Carulla va ser una destacada actriu catalana la carrera de la qual va abastar més de cinc dècades en cinema, teatre i televisió. Nascuda el 19 de setembre del 1930 a Barcelona, Carulla es va convertir en una icona de l'escena artística, especialment reconeguda al teatre català.

Al llarg de la seva carrera, Montserrat Carulla va treballar en més de 40 pel·lícules i nombroses produccions teatrals. La seva capacitat per donar vida a personatges complexos i la seva veu inconfusible la van fer una favorita entre els directors i el públic.

Entre les seves actuacions més notables hi ha el seu paper a El Orfanato, dirigida per JA Bayona, on va interpretar Benigna, un personatge que va deixar una marca inesborrable al cinema de terror espanyol.

Una dona gran amb cabell canós i un somriure, vestida amb un suèter beix, en un entorn interior.

Montserrat Carulla va tenir papers destacats en sèries de TV3 com El cor de la ciutat o La Riera, que van ser molt populars a Catalunya. El seu compromís amb la cultura catalana es va estendre més enllà de la feina actoral; també va ser una fervent defensora de l'idioma i la cultura.

Morta el 24 de novembre de 2020, Montserrat Carulla va deixar un llegat inesborrable al món de l'entreteniment. La seva dedicació en l'art i la seva passió per l'actuació continuen inspirant noves generacions d'actors i actrius. Especialment la seva filla, Vicky Peña.

La filla de Montserrat Carulla que va treballar amb Joel Joan a Plats Bruts

La veritat és que Vicky Peña, filla de Montserrat Carulla, és una gran actriu amb una carrera irreprotxable. Un dels seus papers més divertits va ser a la sèrie Plats Bruts de TV3 on donava vida a la mare del personatge de David, interpretat per Joel Joan.

Dues persones en una habitació, una amb expressió seriosa i l'altra amb expressió de sorpresa o preocupació, totes dues vestides amb vestits formals.

Després de la mort de Montserrat Carulla, l'actor no va dubtar a mostrar els seus condols a través de X, abans Twitter. "Avui ha mort l'actriu més gran d'entre les grans. Dona d'una gran modèstia i una ferma defensora de la minoria nacional catalana", va lamentar Joel Joan.

Vicky Peña, filla de Carulla, és una de les actrius més consolidades

La catalana, que també és filla de l'actor Felipe Peña, va començar la seva carrera professional des de molt jove. Amb la pel·lícula Cambio de sexo de Vicente Aranda. Un any després va aparèixer a la sèrie La señora García se confiesa, amb Adolfo Marsillach.

Una dona gran amb cabell canós i ulleres al cap, vestida amb una bufanda de ratlles i un collaret de comptes, somriu mentre està asseguda en un entorn urbà il·luminat a la nit.

No va ser fins a l'any 1986 quan va rebre el seu primer paper protagonista. Va ser AElectra le sienta bien el luto, basat en l'obra d'Eurgen O'Neill. Després, va participar en la pel·lícula Secretos del corazón, i és que no hi ha dubte que la filla de Carulla gaudeix d'una gran trajectòria.

➡️ Gent

Més notícies: