Muntatge de fotos de primer pla de Carles Porta amb rostre seriós i, de fons, les instal·lacions de TV3
GENT

Cop dur per a Carles Porta de TV3: l'acusació que el posa contra les cordes

Carles Porta, presentador de 'Crims' i 'Tor' de la televisió pública de Catalunya, en el punt de mira

Males notícies per a Carles Porta, director del format Crims de TV3. Després del seu èxit amb Tor, el presentador s'ha vist implicat en una última hora que ha sortit a la llum recentment.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha emès una nova resolució que podria complicar l'abast de la llei d'amnistia respecte al cas Volhov.

En aquest context, Aguirre ha considerat diverses figures prominents de l'independentisme català, com Puigdemont, Artur Mas o Carles Porta, entre d'altres, com a sospitosos de delictes de traïció i malversació.

Aquesta decisió se centra en la suposada implicació d'aquestes personalitats en una trama amb Rússia durant el procés independentista català. La resolució judicial al·lega que els implicats haurien treballat amb Rússia, per tal d'afavorir la secessió de Catalunya d'Espanya.

Posat de Carles Porta com a presentador de Llum a la foscor de Movistar Plus+

Carles Porta contra les cordes: la justícia el vigila de prop

Sorprenentment, i tal com hem anunciat anteriorment, el periodista Carles Porta també s'ha vist involucrat. I és que, suposadament, estava al corrent d'una reunió virtual entre representants catalans i russos el 26 d'octubre del 2017.

El magistrat apunta que Porta, amic del president Puigdemont, va participar en les activitats prèvies i posteriors a la suposada reunió amb els enviats russos. Una trobada que, segons sembla, el jutge considera clau per a la investigació.

La resolució es basa en informació obtinguda de la premsa. A més de dades extretes dels dispositius mòbils confiscats durant l'operació d'octubre del 2021, quan va esclatar el cas Volhov.

El jutge Aguirre ha formulat un relat que descriu una "estructura piramidal" amb Puigdemont al cim, seguit per Josep Lluís Alay i Gonzalo Boye. Els qui, segons ell, exercien rols clau en la planificació d'accions destinades a obtenir el suport rus.

Aquest desenvolupament subratlla la complexitat i les implicacions internacionals del procés independentista català. A més, podria influir significativament en la manera com l'amnistia es manté en relació amb aquest cas.

Fotografía de Carles Porta, presentador de Crims de TV3

Carles Porta trenca el silenci

El jutge Joaquín Aguirre ha centrat part de la seva investigació a Carles Porta, arran de suposades converses amb Víctor Tarradellas. Aquestes converses, extretes de missatges de WhatsApp, suggereixen un coneixement detallat sobre les negociacions amb representants russos.

El jutge interpreta que el nivell de detall i confidencialitat que Carles Porta manejava, indica que podria haver tingut un paper significatiu en la trama. Després d'aquestes informacions, Porta no ha dubtat en trencar el silenci i contestar amb ironia: “Que paguin els deu mil milions i punt”.

➡️ Gent

Més notícies: