Primer pla de la reina Letizia feliç amb unes arracades de cèrcols platejats
GENT

El comportament de Letícia amb Irene de Grècia després de la seva pèrdua de memòria

Letícia, igual que tota la família, està preocupada per Irene de Grècia

Letícia  ha estat notícia aquests dies pel seu 'rap' sobre la salut mental i per la seva assistència a la Cimera de la Comunitat Política Europea celebrada a Granada. Però ara ho és per un altre motiu, concretament per un de trist que afecta la seva família política. Ha sortit a la llum que la Irene de Grècia, la tieta materna del seu marit, pateix pèrdua de memòria.

En conèixer aquesta informació han cobrat protagonisme unes imatges que van ser preses aquest estiu. Les protagonistes són Letícia i la mateixa Irene. I deixen de manifest com es comporta la reina amb la germana de la seva sogra.

Publicat el problema de salut d'Irene de Grècia, la tieta política de Letícia 

Letícia, com a periodista que és, està al dia de la premsa del nostre país. I per això ha descobert que s'ha revelat públicament la malaltia que pateix Irene de Grècia, la germana de la reina Sofia. En concret, la revista Lecturas és la que ha donat aquesta exclusiva inesperada.

En aquest mitjà s'ha revelat que la familiar de Letícia afronta ara un revés inesperat de salut, amb 81 anys. Pel que sembla, pateix pèrdua de memòria, el “mal de l'oblit”. Per això se li han anat esborrant o difuminant molts records de la seva vida.

Encara més, s'ha exposat que també, de vegades, té problemes per identificar els seus éssers estimats. Tant és així que tota la família i, de manera especial, la seva germana Sofia hi estan molt preocupats. En efecte, la reina emèrita és qui en té més cura, ja que sempre han estat juntes tant en els bons com en els mals moments.

Irene de Grècia ha estat sempre el suport principal de la sogra de Letícia. Ha estat al seu costat als escàndols de Joan Carles I, especialment els sentimentals. Fins i tot viuen juntes des de fa temps al palau de La Zarzuela.

Imatge de la reina Sofia amb la seva germana Irene de Grècia durant un concert nadalenc a Madrid el desembre de 2023
Irene de Grècia sempre ha estat el gran suport de la seva germana Sofia | GTRES

Letícia: així es comporta amb Irene de Grècia

Letícia, que està molt preocupada per la salut de la seva neboda Carla Vigo, ara també per la d'Irene. Malgrat els conflictes que han pogut sorgir al si de la família, l'afecte està latent i ara més que mai.

Precisament, en revelar-se la malaltia de la tieta política de la reina, han cobrat protagonisme unes imatges d'aquest estiu passat de totes dues juntes. Imatges que van ser preses durant les vacances a Mallorca. Avui adquireixen un significat especial, demostren que el mal de l'anciana no és recent i que la dona de Felip VI s'hi ha comportat de manera molt afectiva.

Ens estem referint, concretament, a unes fotos en què la mare d'Elionor es veia portant de la mà Irene. Ho feia després que tots plegats sortissin de sopar en un restaurant conegut. Així, queda evident que la reina cuidava aquesta familiar i que feia el possible perquè arribés sense problemes al cotxe que els traslladava.

La reina Letizia rient i Irene de Grècia agafades de la mà als carrers de Portixol
Letícia va tenir gestos d'afecte cap a Irene de Grècia que ara adquireixen més significat | Europa Press

En aquell moment les instantànies van ser vistes únicament com una demostració de l'afecte que existia entre totes dues. No obstant això, ara es veuen com alguna cosa més. Deixen en evidència que la monarca vetlla pel benestar de la tieta del seu marit, es preocupa perquè estigui bé i, sempre que pot, en té cura.

Aquest gest de Letícia segur que va entendrir la sogra, per a la qual la seva germana és un dels pilars de la seva vida. D'aquesta manera, queda clar que quan arriben els moments difícils, la família ha d'estar unida i deixar enrere els possibles conflictes que hi van poder existir.

Irene de Grècia i la reina Letizia juntes als carrers de Mallorca
Letícia i Irene de Grècia es van mostrar unides en tot moment | Europa Press