Fotomuntatge d´un primer pla de l´actriu Carme Elias

GENT

El colpidor testimoni de Carme Elias: 'La llei de l'eutanàsia m'ha tranquil·litzat'

El documental de Carme Elias i Claudia Pinto, Mentre seguis tu. L'aquí i ara de Carme Elias, es va proclamar com a guanyador com a millor documental als Premis Gaudí 2024

Carme Elias és una de les grans actrius del nostre país. Fa cinc anys, la catalana va patir un cop dur a la seva vida després de ser diagnosticada amb Alzheimer. No obstant això, només fa dos anys que Carme Elias va anunciar que patia aquesta malaltia.

Una de les grans amigues de l'actriu és la directora de cinema Claudia Pinto. Així, va ser una de les primeres persones amb qui va compartir la notícia. Davant d'això, totes dues van decidir començar a rodar una pel·lícula documental.

Mentre segueixes tu. L'aquí i ara de Carme Elias, el qual recull el testimoni de la intèrpret en el procés de la pèrdua de memòria. El projecte ha estat tot un èxit, tant és així, que es va proclamar com a guanyador com a millor documental als Premis Gaudí 2024.

El commovedor testimoni de Carme Elias

Aquest dimecres 7 de febrer, Carme Elias i Claudia Pinto van ser les convidades al programa Vostè Primer de Rac1, presentat per Marc Giró. D'aquesta manera, el testimoni de Carme Elias va commoure tota l'audiència per les seves dures paraules.

En aquesta ocasió, Carme Elias no va haver d'interpretar cap personatge, era ella mateixa davant de les càmeres. Cosa que, segons va explicar, la va animar a donar-ho tot. Per part seva, l'amiga de l'actriu va dir que "una de les coses més boniques del documental és que ha estat inesperat".

"Al principi, pel simple fet de guardar i capturar el que estava passant. I preservar la Carme i el que és ella com a actriu i com a ésser humà". "Hi ha una necessitat de parlar d'un tema que afecta tantíssimes persones i famílies i la resposta de la gent és impressionant", va afegir.

A més, Claudia Pinto va voler destacar "el valor que té la Carme i la generositat de parlar de tot el que li està passant. Amb aquesta franquesa i la capacitat de posar paraules a sentiments tan complicats". El projecte "és un testimoni poderós i etern", va concloure.

Imatge de Carme Elías
Carme Elias va donar una de les seves entrevistes més sinceres. | Europa Press

Carme Elias: "La llei de l'eutanàsia m'ha tranquil·litzat"

Durant l'entrevista, Carme Elias es va sincerar com mai davant de la complicada situació que està vivint. De fet, va dir que tenia molt clar fins on volia arribar, ja que "no vull que m'hagin de donar el menjar a la boca o no reconèixer algú", va assegurar.

"Sé el que m'està passant ara i és que vaig amb molt de compte amb tot. Però sé on no vull arribar i em sembla que m'ho mereixo", afegia l'actriu. Carme Elias va assegurar que l'aprovació de la llei de l'eutanàsia al Congrés dels Diputats el març de 2021 la va tranquil·litzar.

A més, va afirmar que la seva família està al corrent de les seves voluntats. I va agrair que l'acompanyen en tot moment i que accepten allò que ella vol.