Muntatge de fotos de primer pla de la reina Sofia, amb rostre mig somrient, i de fons, un pla general d'un hospital

GENT

Casa Real fa un comunicat sobre el futur de la reina Sofia després del seu problema mèdic

Casa Real ha revelat quins són els propers plans de la reina, que reprendrà la seva agenda fora d'Espanya

La Casa Real ha emès un comunicat per anunciar que la reina Sofia ha reprès la seva agenda institucional. Tot i que porta exercint d'emèrita des que Joan Carles I va abdicar en Felip VI, Sofia té un paper molt important. Per això viatjarà a Cracòvia (Polònia) per participar a la 36a Conferència Mundial sobre l'Alzheimer.

La reina Sofia ha estat ingressada quatre dies a la Clínica Ruber Internacional de Madrid, el mateix centre on van néixer les seves netes. Li van detectar una malaltia i, per evitar que es compliqués el diagnòstic, van decidir que es quedés sota prescripció mèdica un temps.

De fet, no li van treure la via quan li van donar l'alta perquè pogués continuar rebent medicació intravenosa. Tot i això, la reina ha assegurat a la sortida de l'hospital que es trobava “com nova”.

La reina Sofia somrient dins un cotxe mentre saluda

La Casa Real va mantenir la calma en tot moment i va parlar amb diversos periodistes per deixar clar que Sofia s'estava recuperant a passos de gegant. Aquesta és la raó per la qual inaugurarà la conferència sobre l'Alzheimer, el mateix problema que pateix la seva germana Irene, segons la revista Lecturas.

L'esdeveniment que presidirà la reina Sofia a Polònia és organitzat per l'Alzheimer's Disease International (ADI). La mare de Felip VI es reunirà amb investigadors, metges i representants d'associacions que lluiten contra l'Alzheimer.

El problema de salut de la reina Sofia

La reina Sofia ha patit una infecció urinària que l'ha obligat a bloquejar la seva agenda durant unes setmanes. Tenia programades dues visites a dos centres d'aliments, un a Osca i un altre a Guadalajara, però ha canviat de plans. Des que va sortir de la clínica Ruber Internacional està a la Zarzuela, la seva residència oficial.

La reina Sofia saludant sota un paraigua vestida de negre

El pròxim 24 d'abril, Sofia posarà rumb a Polònia per donar visibilitat a l'Alzheimer. Allí es trobarà amb la princesa Muna Al-Hussein, mare del rei Abdul·là II de Jordània. Aquesta darrera també està molt compromesa amb la malaltia.

Sofia tornarà a Madrid 24 hores més tard. Està previst que el seu avió privat aterri el dia 25 a primera hora, després d'haver complert la seva funció. La Casa Real ha donat llum verda a la seva reincorporació, però haurà de ser curosa per no contradir les indicacions que ha rebut per part del seu equip mèdic.

➡️ Gent

Més notícies: