Xavi Hernández amb un gran somriure sobre un fons de 'Top Secret'
FUTBOL

L'aturada de seleccions dóna per fi una bona notícia a Xavi Hernández

Tots els futbolistes del FC Barcelona que van viatjar amb els seus països tornen a Barcelona amb càrrega de minuts però sense lesions

L' aturada de les competicions de clubs pels compromisos de seleccions ha arribat al final després de dues setmanes i, per primera vegada en molt de temps, ha portat bones notícies per a Xavi Hernández. Els deu jugadors internacionals del FC Barcelona que van viatjar amb els seus respectius països han tornat a la ciutat comtal amb uns quants minuts acumulats, però sense lesions més enllà de les lleus molèsties d' Alejandro Balde.

Tots ells ja són a terres catalanes i s'espera que es vagin incorporant a la disciplina del primer equip progressivament. A la sessió d'entrenament matutina d' aquest dijous ja s'han incorporat el danès Andreas Christensen i els portuguesos Joao Félix i Joao Cancelo.

L'equip que dirigeix Xavi Hernández tornarà a la feina aquest divendres amb l'objectiu de preparar el retorn a la competició oficial, que serà diumenge a l'Estadi Olímpic Lluís Companys contra l'Athletic Club d'Ernesto Valverde.

Quins jugadors falten per incorporar-se al FC Barcelona?

Des del club blaugrana confirmen que per a aquesta sessió prèvia a la tornada de LaLiga ja es comptarà amb la presència d' Ilkay Gündogan, Marc-André ter Stegen i Ronald Araújo, que van disputar partits amb les seves seleccions dimarts a la matinada a dimecres a Espanya. Els alemanys van disputar els 90 minuts a l'empat (2-2) contra Mèxic a Filadèlfia (Estats Units), mentre que el central uruguaià també va completar tot el partit en la victòria dels charrúas (2-0) davant el Brasil de Vinícius Júnior .

El retorn dels internacionals, marcat per la càrrega de minuts

Al FC Barcelona valoren que el retorn de tots els internacionals hagi estat poc accidentat, però, en alguns casos, no comprenen l'excés de minuts acumulats . És el cas de la selecció d' Alemanya quan salta la sorpresa.

Tot i disputar dos partits amistosos a l'altra punta del planeta, el seleccionador teutó va decidir alinear Marc-André ter Stegen i Ilkay Gündogan en els dos partits. A més, els dos jugadors del FC Barcelona van disputar els 90 minuts en aquests compromisos.

En el cas de la selecció espanyola crida l'atenció la participació de Gavi (169 de 180 minuts possibles) i la de Ferran Torres (161 de 180 minuts possibles). Preocupen menys els 45 minuts que va disputar Alejandro Balde, que va tornar a Barcelona després de les molèsties en aquell primer matx amb Suècia, i els 135 minuts de Fermín López amb la selecció espanyola sub-21 .

Pel que fa als portuguesos, crida l'atenció la càrrega de minuts de Joao Cancelo (180 de 180 minuts possibles). El lateral portuguès venia sent indiscutible al FC Barcelona i el seu excés de participació preocupa ara que el calendari s'estrenyi considerablement. En el cas de Joao Félix la cosa canvia, ja que va participar una mica menys (102 de 180 minuts possibles).

En defensa preocupa poc la participació del danès Andreas Christensen. El central va disputar els 90 minuts al triomf (3-1) contra el Kazakhstan però va descansar i no va jugar en la victòria de Dinamarca (1-2) contra San Marino.

Sí que preocupa i inquieta una mica més l'elevada participació del xarrua Ronald Araújo, que va jugar tots els minuts dels dos partits classificatoris per al Mundial i que, a més, va viatjar cap a Sud-amèrica. A Barcelona preocupa, principalment pel seu elevat nombre de lesions les últimes temporades com a jugador del Barça.

La situació de la infermeria del FC Barcelona després de l'aturada

De tots els jugadors internacionals ja a Barcelona, es va especular, especialment, amb les possibles molèsties d'Alejandro Balde . El lateral esquerre blaugrana va passar les diferents proves mèdiques a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i, sense més complicacions, ja va poder fer part de l'entrenament amb la resta del grup.

Xavi Hernández segueix pendent de l'evolució d'altres jugadors lesionats com Raphinha, Pedri, Frenkie de Jong i Robert Lewandowski amb l'objectiu de poder-los tenir al Clàssic del 28 d'octubre a Montjuïc. Per a aquest partit estan descartats per complet el francès Jules Koundé i el capità de Reus Sergi Roberto.