Xavi Hernández mira desafiant Raphinha, capcot

FUTBOL

Xavi no se'n va sol, Raphinha i el seu protegit també acaben al mercat de fitxatges

El FC Barcelona necessita diners urgentment i la solució podria trobar-se dins de l'equip. A més, un jugador que no rendeix podria marxar també

Les últimes setmanes hi ha hagut molt de soroll al voltant del FC Barcelona pel baix rendiment de Raphinha, però especialment per la marxa de Xavi Hernández. Molta gent ho estava demanant, però realment no serà beneficiós per a la plantilla: ve una època d'inestabilitat. El fet d'haver de tornar a construir un projecte un altre cop endarrereix molt els plans dels catalans.

A més, sembla que el míster no és l'únic a qui donaran sortida; també hi ha diversos jugadors. Alguns són al Barça des de fa molts anys; uns altres, nouvinguts aquest darrer temps. Malauradament, hi ha un descontentament molt gran amb l'actitud d'alguns jugadors i amb el nivell que n'estan tenint d'altres, com ara Raphinha.

Xavi Hernández mira cap a un costat amb Raphinha i la seva cara de sorpresa al fons
Raphinha no acaba de convèncer | Europa Press

Raphinha i la seva baixada de rendiment

Raphinha va arribar al Barça per petició de Xavi Hernández, però ara les coses se li posen difícils. El brasiler ha encadenat diverses lesions i això ha servit a Lamine Yamal per lluitar per l'extrem del camp. Raphinha va jugar molt bé l'any passat i de la mateixa manera va començar la seva temporada al conjunt, però ha estat baixant.

Les lesions no s'han portat molt bé amb ell i la possible falta de confiança o concentració ha fet que el seu nivell caigui en picat. Ara que Xavi Hernández ha dit que se'n va, Raphinha causa més dubtes a la directiva i podria ser un dels noms que ajudin econòmicament el club. També hem de parlar d'un migcampista que fa anys que perilla, però que sempre acaba renovant.

Sergi Roberto fa diverses temporades que no té un paper protagonista a l'equip, encara que sempre compleix quan surt al terreny de joc. Sembla que el migcampista ha afirmat a gent del seu entorn que sortirà quan Xavi Hernández finalitzi la seva època al Barça. Tot i que, per desgràcia, la seva sortida no serà tan beneficiosa econòmicament com la de Raphinha, ja que el català finalitza contracte.

Sergi Roberto es lamenta
Sergi Roberto també apunta a la sortida | Europa Press

Hi haurà algú més que surti amb Raphina, Sergi Roberto i Xavi?

És més que probable que Oriol Romeu també vegi la porta de sortida a finals de temporada. El club no està content, de cap manera, amb el seu rendiment. Passa el mateix que amb Raphinha: va començar la temporada jugant bé, però ha anat en decadència.

També cal sumar-li que ni el mateix jugador està content amb el paper secundari i el seu baix nivell dins del camp. En acabar l'últim partit, es diu que Oriol Romeu va demanar al club que el deixessin marxar, ja que no està gens còmode. Per desgràcia per a ell, el Barça té el número més alt de lesionats de LaLiga, per la qual cosa no es poden permetre que marxi.