Muntatge de Joao Cancelo amb Joan Laporta

FUTBOL

El Barça ven un dels seus laterals per 10 M€ per pagar el fitxatge de Joao Cancelo

L'explosió futbolística d'un cedit pot permetre a Joan Laporta fer la incorporació del jugador portuguès

La situació econòmica del FC Barcelona continua sense millorar. La crisi financera que viu l'entitat ha provocat que als últims mercats de fitxatges el club s'hagi pogut deixar molt pocs diners en conceptes de traspassos. L'estiu passat, sense anar més lluny, Joan Laporta només es va poder permetre gastar prop de 3 milions d'euros en la incorporació d'Oriol Romeu.

La junta directiva sembla tenir clar que, per alleujar la situació financera que viu el club, al pròxim mercat, diversos jugadors han de sortir. Tant Joan Laporta com Deco pensen que cal vendre diversos actius per poder reforçar la plantilla. La falta de competitivitat ha minvat l'equip a l'actual curs i això ha provocat que els resultats no hagin estat els esperats.

La cessió de Sergiño Dest al PSV, tot un èxit

El FC Barcelona, davant l'acumulació de diversos jugadors d'un perfil similar, va decidir cedir-ne alguns. Encara que l'equip té problemes de falta de membres al lateral dret, Xavi Hernández va començar la pretemporada amb Julián Araújo i Sergiño Dest a les seves files. Tots dos van sortir de la disciplina culer després de diverses setmanes i van marxar a Las Palmas i al PSV, respectivament.

Tots dos estan fent una gran temporada, on s'han consolidat com a peces rellevants als seus equips. En el cas de Sergiño Dest, només arribar va aconseguir fer-se un lloc ràpidament a la plantilla del conjunt neerlandès. L'americà va ser una peça important perquè el PSV es classifiqués per a la fase de grups de la Champions League.

Sergiño Dest acosta Joao Cancelo al Barça

Sergiño Dest, a hores d'ara de la temporada, ha jugat un 24 partits, on acumula un total de 1995 minuts. El lateral nord-americà ha aconseguit fer un gol i repartir cinc assistències. La cessió del jove de 23 anys es pot considerar com un èxit per al FC Barcelona.

Amb l'esperança i la provisió que Sergiño Dest fes una gran temporada, la junta directiva va incloure una clàusula propera als 10 milions d'euros, amb la intenció de vendre el nord-americà. Des dels Països Baixos, diversos mitjans informen que el PSV té intenció d'activar l'opció de compra, notícia que ha estat molt ben rebuda per Joan Laporta i Deco.

Amb la venda de Sergiño Dest, la directiva planeja emprendre el fitxatge de Joao Cancelo al final de la temporada. Amb l'ingrés rebut pel lateral, Joan Laporta es podria acostar a les pretensions que demana el Manchester City pel portuguès, que serien properes als 20 milions d'euros.