Primer pla de Xavi Hernández

FUTBOL

Xavi Hernández el torna a treure de l'onze, és una icona mundial i creixen els dubtes

El Barça se n'ha anat al descans amb empat (0-0) i el tècnic ha sorprès amb l'absència d'un jugador clau a l'alineació titular

La primera part entre el Barça i l'Athletic ha acabat en empat (0-0). El quadro de Xavi Hernández ha estat conservador i ha prioritzat l'ordre i la solidesa defensiva per no exposar-se gaire en atac. Joao Cancelo ha pogut obrir el marcador amb un gran copejament des de lluny després d'un rebutge Unai Simón, però Yeray va aconseguir salvar el gol a la mateixa línia de meta.

L'onze del FC Barcelona ha tingut poques novetats respecte a l'últim partit. El tècnic ha tornat a apostar per Raphinha, que venia de fer un gran partit contra el Getafe i de ser un dels jugadors més destacats. La seva agressivitat a l'espai és or pur per a l'equip, així com el treball en la pressió, la intensitat i la capacitat per generar ocasions.

Tot i això, li falta un punt de finor per decidir millor en metres finals, ja sigui a l'hora d'assistir o de rematar a porta, i el seu primer temps davant l'Athletic ha estat discret. El Barça ha estat molts minuts en camp propi, i no ha generat ocasions de perill.

Raphinha, per la seva banda, ha mostrat de nou els seus problemes per desbordar i amenaçar al 1vs1. No és capaç de resoldre jugades per qualitat individual, i no té creativitat per inventar-se accions d'atac per si mateix.

Lamine Yamal, un altre cop suplent

La titularitat de Raphinha ha suposat que Lamine Yamal hagi estat suplent per segona jornada consecutiva. Vist el rendiment que estava donant el del planter, sorprèn molt que el tècnic hagi optat per tornar-lo a deixar a la banqueta. Amb tot just 16 anys es va llançar l'equip a l'esquena, va estirar el carro en partits complicats i estava sent molt determinant en atac.

A l'empat davant el Granada, Lamine Yamal va anotar dos gols fonamentals, i va forçar el penal en el temps de descompte contra el Celta per segellar la victòria. L'atacant havia trobat la regularitat al primer equip amb la lesió de Raphinha, però sembla que ara, amb l'ex del Leeds ja recuperat, haurà de rotar.

Tot i això, sorprèn que Xavi Hernández hagi decidit deixar un dels jugadors més resolutius en atac fora de l'alineació. Encara més sabent que un triomf deixaria el Barça a 6 punts del Reial Madrid, i amb el record recent de l'últim precedent a San Mamés, on Lamine Yamal va marcar un autèntic golàs.

El tècnic és conscient de la pressió que sent un jugador del Barça, i ha repetit diverses vegades en roda de premsa la necessitat de cuidar els joves. És possible que l'entrenador no vulgui cremar Lamine Yamal i prefereix dosificar-lo i gestionar els seus minuts sobre el camp. Tot i això, la lesió de Pedri ha fet que el '27' hagi sortit al camp en els últims minuts de la primera part.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!