Oriol Romeu en primer pla

FUTBOL

El Girona, botxí d'Oriol Romeu, Joan Laporta es decideix per un fitxatge de 15 M€

La directiva culer, conscient que necessita suplir Oriol Romeu, ha llançat les xarxes i ja té el seu pròxim fitxatge decidit

El fitxatge d'Oriol Romeu pel FC Barcelona no ha donat els fruits que segurament la directiva esperava. La sortida de Sergio Busquets de la plantilla culer va provocar que Joan Laporta es veiés obligat a buscar un '5' amb unes característiques semblants. Xavi Hernández, conscient que la baixa del català era molt difícil de suplir, va proposar diversos noms a la secretaria tècnica.

Es va rumorejar que el tècnic català hauria sol·licitat Martín Zubimendi o Joshua Kimmich per suplir Sergio Busquets. Tot i això, davant la delicada situació econòmica que viu l'entitat, aquestes incorporacions no es van poder dur a terme. Per això, la directiva de Joan Laporta va optar per fer el fitxatge d'Oriol Romeu.

Oriol Romeu ha perdut protagonisme a la plantilla de Xavi Hernández

Durant les primeres setmanes, es va veure Oriol Romeu força integrat en la dinàmica culer. Tant als partits de pretemporada com als primers de LaLiga, el català va ser titular i va acumular molts minuts de joc. Tanmateix, des que es va produir la lesió de Frenkie de Jong, el d'Ulldecona va baixar molt les seves prestacions.

Oriol Romeu
Oriol Romeu, cada cop pitjor | Europa Press

Des de llavors, pràcticament els minuts que ha sumat Oriol Romeu han estat molt baixos. Xavi Hernández sembla tenir gairebé nul·la confiança en el pivot, que acumula minuts de manera ocasional. Davant el mal resultat que ha donat el fitxatge del d'Ulldecona, la junta directiva es veu obligada a acudir al mercat de fitxatges per reforçar aquesta posició.

Entre els candidats que estudia Joan Laporta hi ha perfils de tota mena, i el Barça ha mostrat interès per molts. No obstant això, al Girona juga l'elegit per Joan Laporta i per la cúpula del FC Barcelona. Un fitxatge que donaria un cop a LaLiga i que ja va demanar Xavi al gener.

Aleix García, l'elegit per Joan Laporta per suplir Oriol Romeu

Ja en aquest mercat hivernal es va especular que el Barça estava disposat a pagar la clàusula de rescissió d'Aleix García. Tanmateix, això no s'ha produït i s'espera que l'interès de la junta directiva culer es reprengui a l'estiu.

Aleix García està brillant amb llum pròpia al Girona, i el seu rendiment el podria portar fins i tot a l'Eurocopa. A més, en ple apogeu del mercat de fitxatges, Aleix ja es va deixar estimar, dient que seria un somni jugar al FC Barcelona. “M'agradaria jugar al Barça, és el club que he seguit des de petit i el que sempre m'ha agradat”, va dir al seu dia.

Joan Laporta estaria encantat de tenir-lo a les seves files i sembla que va a totes. Vol vestir Aleix García de blaugrana i l'operació es podria tancar per uns 14 o 15 milions, una ganga per a un centrecampista de la seva qualitat. És la peça que necessiten Pedri, Gavi i companyia per brillar, està decidit. Fins i tot es rumoreja que Oriol Romeu, Eric Garcia o Pablo Torre podrien entrar en l'operació.

Javi Guerra, el pla B per si Aleix García no arriba

D'una altra banda, tant Joan Laporta com Deco segueixen molt de prop l'evolució de Javi Guerra. El pivot del València CF ha mostrat una progressió interessant que ha captivat la directiva culer. Ara bé, el club xe no estaria disposat a vendre el jove de moment.

Això sí, a causa de la seva joventut i el seu físic imponent, el FC Barcelona no descarta llançar les seves xarxes sobre el timó del València. El problema, un cop més, la clàusula. Està taxat en 100 milions d'euros i sembla que el València podria deixar-lo marxar per menys, però la xifra continua sent alta, uns 50 M€.

El mal rendiment que ha ofert Oriol Romeu ha portat Joan Laporta a buscar un pivot per a l'estiu que ve. Tant Álex García com Javi Guerra són del gust de la directiva i s'espera que iniciïn negociacions amb els seus respectius clubs.