Muntatge escut, Ilkay Gundogan
FUTBOL

L'únic fitxatge que pot fer el Barça ara, justament el que necessita Ilkay Gündogan

La situació econòmica que viu el club culer no permet que Joan Laporta faci un gran desemborsament per millorar la plantilla

Joan Laporta vol fer més incorporacions al mercat hivernal a banda de la de Vitor Roque. El club necessita millorar la línia medul·lar, a causa dels problemes que acumula Xavi Hernández en aquestes posicions. La greu lesió de Gavi ha capgirat els plans inicials del cos tècnic, però també ha beneficiat en part l'economia del club.

Si no fos per la lesió de l'andalús, el FC Barcelona no podria haver inscrit el brasiler. LaLiga ha permès que el Fair Play financer del club es vegi alleujat pel fet que Gavi estarà allunyat fora dels terrenys de joc prop de 10 mesos. Amb això, s'espera que Joan Laporta pugui incorporar un pivot que pugui elevar el nivell de la plantilla.

Joan Laporta té clars els perfils que busca

La junta directiva culer té a la seva agenda diversos noms i s'espera que Joan Laporta com a mínim pugui incorporar-ne un. Els rumors indiquen que tant Thiago Alcántara com Ndidi i Rabiot poden ser els jugadors que formen part de l'agenda culer. Xavi Hernández té clar que la incorporació del pivot és prioritària i ha de tenir-lo a la plantilla com més aviat millor, però la seva arribada sembla complicada.

I és que Thiago Alcántara, encara que finalitza contracte amb el Liverpool el juny de 2024 i no ha acumulat minuts en la temporada actual, continua comptant per a Jürgen Klopp. Endo, que està tenint molta participació, se'n va a la copa asiàtica i, amb això, l'equip anglès es queda debilitat i el tècnic alemany no vol deixar sortir l'espanyol. Ara bé, tot apunta que l'internacional espanyol, no té intenció de renovar el contracte amb l'equip d'Anfield i podria arribar al Barça a l'estiu.

La cessió, l'única alternativa que té el FC Barcelona

Adrien Rabiot, des de ja fa uns quants anys, és a l'agenda del FC Barcelona, però mai s'ha arribat a consumar. El francès és el perfil del jugador que busca Xavi Hernández per al pivot, atès que, a banda del bon toc de pilota, té presència física i capacitat defensiva. Tot i que el jugador també finalitza el seu contracte el juny de 2024, la Juve no vol deixar escapar el gal a mitjan temporada.

La situació de Ndidi és força similar a la de Thiago i Rabiot. El jugador acaba contracte el juny de 2024 i tampoc té intenció de renovar amb el Leicester. La seva arribada beneficiaria Ilkay Gündogan, ja que el jugador africà tindria una similitud a Rodri, amb qui l'alemany va brillar al Manchester City.

El FC Barcelona té clar que vol reforçar la línia medul·lar i que, si no es produeixen vendes, el club només podrà incorporar jugadors en qualitat de cedits. Els jugadors que orbiten a les agendes del FC Barcelona són els esmentats, encara que sembla difícil que es puguin aconseguir els seus préstecs.