Muntatge de Xavi Hernandez amb el logotip del Tottenham
FUTBOL

El Tottenham fa un favor al Barça de 40 M€: fitxatge al gener, Xavi el deixa anar

Un equip anglès s'ha interessat en un jugador del FC Barcelona i estan disposats a pagar una sucosa quantia per als interessos del FC Barcelona

El FC Barcelona, pel que fa a estructura de plantilla, està una mica descompensada. La línia defensiva de l'equip té grans noms a totes les demarcacions, començant pels centrals on estan Koundé, Araujo, Íñigo i Andreas Christensen. Als laterals, Xavi Hernández té grans alternatives com Balde i Marcos Alonso a l'esquerra, i Sergi Roberto i Cancelo a la dreta, encara que aquest últim és polivalent.

És cert, que a la resta de posicions de la plantilla hi ha noms molt importants per al FC Barcelona. Tot i això, ni la línia medul·lar ni l'ofensiva tenen tanta competència com la línia defensiva. Tanmateix, la defensa es pot veure perjudicada davant la possible sortida d'un jugador que va ser molt rellavant per a Xavi Hernández la temporada passada.

Andreas Christensen pot posar rumb a la Premier League

I és que els últims rumors indiquen que el Tottenham estaria molt interessat a aconseguir els drets d'Andreas Christensen. El central danès no està passat pel seu millor moment des que va arribar al FC Barcelona, ja que Íñigo Martínez li ha tret el lloc de titular. Davant d'aquesta situació creixen els rumors d'una possible marxa al gener del defensor rumb, novament, a la Premier League.

La integració d'Íñigo Martínez a l'esquema de Xavi Hernández ha suposat que Andreas Christensen s'hagi vist relegat a la banqueta durant les trobades anteriors. Si no fos per uns problemes musculars del basc previs al partit contra l'Atlètic, el danès hauria vist el partit a la banqueta. És cert que el defensor va ser molt important per a Xavi Hernández la temporada passada; però, a causa de la irrupció de l'espanyol en els plans del cos tècnic, la seva figura ha anat disminuint.

La venda d'Andreas Christensen suposaria un gran negoci per a Joan Laporta

Davant d'això, si la seva situació continua així, no seria descartable que Andreas Christensen pugui demanar sortir al pròxim mercat hivernal. Tal com va explicar E-Notícies la setmana passada, el representant del jugador es va reunir amb Deco per conèixer la situació del jugador. I justament, des de la premsa britànica parlen que el Tottenham busca aconseguir els drets del danès per enfortir la seva defensa. A més, estarien disposats a oferir fins a 40 milions d'euros per aconseguir la contractació del jugador.

La seva sortida podria ser perjudicial per al rendiment de la plantilla a curt termini, però beneficiosa per a les arques del club. Cal recordar que Andreas Christensen va arribar la temporada passada al FC Barcelona, com a agent lliure. Per tant, en cas d'una venda per aquestes quantitats, suposaria un ingrés net, que serviria per pal·liar la situació econòmica dolenta que viu actualment el conjunt culer.

Si es produís la venda, Joan Laporta hauria fet un negoci magnífic, però debilitant la plantilla en un moment molt delicat de la temporada.