Joshua Kimmich en primer pla amb l'escut del FC Barcelona al fons
FUTBOL

Fitxatges Barça: Joshua Kimmich i el motiu pel qual Joan Laporta no l'ha fitxat ja

Fa mesos que el germànic és a l'agenda blaugrana i Joan Laporta no el pot portar a la Ciutat Comtal per aquesta raó

Joshua Kimmich és un dels millors pivots defensius que hi ha actualment al futbol. El germà fa força temps que és emblema i insígnia del Bayern de Múnic. I és que el club bavarès el va portar jove del RB Leipzig a la temporada 15/16.

Des de llavors, Joshua Kimmich ha crescut i s'ha convertit en una de les referències al país germà. Aquesta situació i condició tan important ha cridat l'atenció d'un equip específic que busca el pivot ideal: el Barça. Els catalans volen endur-se el germà per apuntalar el seu centre del camp.

Fa mesos i mesos que el Barça busca aquest fitxatge, però les coses no acaben de sortir del tot bé perquè pugui produir-se. Hi ha moltes raons per les quals la incorporació de Joshua Kimmich al Barça no té lloc, però n'hi ha una en particular que ho fa pràcticament impossible.

Els diners limiten el fitxatge de Joshua Kimmich al Barça

El principal problema que té el Barça per intentar el fitxatge de Joshua Kimmich són els diners. És prou conegut que el FC Barcelona té problemes econòmics greus a causa de la gran despesa que va tenir durant diversos anys. Aquesta gran despesa fa anys i anys que afecta l'economia de l'estructura, que ha d'anar amb compte amb els diners que gasta.

Ara bé, això no ha acabat de ser un impediment perquè es poguessin fer desemborsaments econòmics en jugadors. Robert Lewandowski n'és un clar exemple, ja que el club va gastar 45 milions d'euros en el polonès. Uns altres, com ara Vitor Roque, Oriol Romeu, Raphinha o Ferran Torres, van venir també per una quantitat de diners.

Joshua Kimmich celebrant un gol amb el Bayern Munic
Els diners són l'obstacle principal del fitxatge de Joshua Kimmich pel Barça | Europa Press

No obstant això, cap fitxatge va arribar a assolir els 60 milions d'euros, per la qual cosa els grans fitxatges són complicats de fer. Un d'aquests fitxatges complicats que no es poden fer és Joshua Kimmich, ja que, segons Mundo Deportivo, el preu del jugador està entre 60 i 65 milions d'euros.

Aquest preu és pràcticament inassumible per al Barça, i a això cal sumar-li la posició del Bayern de Múnic. El club bavarès no afluixarà la corda en aquesta operació, cosa que van exemplificar perfectament amb Robert Lewandowski. Tot això tenint en compte que, al seu moment, era l'últim any de contracte de Robert amb el Bayern de Múnic.

Precisament parlant del davanter polonès, ell podria ser un factor clau a l'hora de fer aquesta operació realitat. La seva gran relació amb Joshua Kimmich podria fer convèncer el germà de vestir la samarreta blaugrana. A més, el Barça podria tenir un altre avantatge que podria aprofitar en un futur no gaire llunyà.

I és que Joshua Kimmich finalitza el seu contracte amb el Bayern de Múnic el juny de l'any 2025. A partir del gener d'aquí a dos anys (és a dir, 2025), el teutó podrà negociar amb qualsevol equip si no ha renovat. Amb aquesta fórmula, el Barça espera que el jugador es posi de cara amb els bavaresos i els digui que acabarà la seva etapa amb els germànics.

Martín Zubimendi, l'altre mig que vol Xavi

Una altra opció complementària que interessa a Xavi Hernández és Martín Zubimendi. L'espanyol, igual que Kimmich, fa temps que sona per al Barça, però el mateix problema que Kimmich afecta el FC Barcelona. La Reial Societat demana que es pagui la seva clàusula de rescissió de 60 milions d'euros, una cosa força complicada.

Martín Zubimendi al costat de Joshua Kimmich mirant al capdavant
Joshua Kimmich i Martín Zubimendi podrien compartir el centre del camp al Barça | Europa Press

Igual que el cas de Joshua Kimmich, el Barça també disposa d'algú que podria convèncer Zubimendi de venir. Aquest és Íñigo Martínez, ja que tots dos han estat companys a la Reial Societat, per la qual cosa podria ser una opció factible sense tenir en compte l'economia.

Aquest ha estat, és i serà l'obstacle principal que haurà de superar el Barça a tots els fitxatges que faci. El club està interessat en Joshua Kimmich, però la qüestió monetària impedeix que aquesta operació es pugui fer efectiva, ara com ara. Caldrà veure si Kimmich acaba arribant al FC Barcelona.