Marcos Alonso de perfil mirant a un costat amb Sergi Roberto mirant-lo
FUTBOL

Sergi Roberto, Marcos Alonso i un central que no juga al Barça, 3 vendes per al 2024

Xavi no compta amb tres dels seus defenses i preveu la sortida el proper estiu per poder reforçar aquesta zona del camp

L'estiu encara és lluny, però el Barça no vol que li agafi el toro i ja comença a planificar la seva estratègia de cara a la temporada que ve. La tendència a l'inici d'aquest curs ha evidenciat que alguna cosa ha de canviar per tornar a ser un equip temible. I, en aquest sentit, Joan Laporta i Deco saben que el primer pas serà confeccionar una plantilla que lluiti per grans objectius.

La situació financera del Barça, no obstant, és un handicap important per assumir el mercat de fitxatges. Per això, abans de fitxar, cal vendre'l. I Xavi ja comença a tenir clar a quins futbolistes ha de donar sortida.

Un dels punts més problemàtics d'aquesta temporada és la línia defensiva. Hi ha alguns integrants de la defensa que no estan a l'alçada i el Barça ja els comença a buscar sortida. De moment, hi ha tres noms que no entren als plans de Xavi per a la 2024/25.

Sergi Roberto i Marcos Alonso, en dubte

Després de tota una vida al club i tot i ser l'actual capità, el futur de Sergi Roberto s'augura llunyà del Barça. Es va vestir d'heroi davant de l'Almeria dimecres passat, però amb prou feines està entrant als plans de Xavi. El futbolista de Reus acaba contracte aquest juny i, tot i que té l'opció de perllongar-lo un any més, tot fa indicar que abandonarà el club de la seva vida.

Qui juga encara menys és Marcos Alonso. Entre les seves baixes prestacions sobre el verd i les constants lesions, el madrileny ha perdut la confiança de Xavi . Ha passat desapercebut des de la seva arribada a la Ciutat Comtal el 2022 i sobre el seu nom reposa l'etiqueta de 'transferible'.

A més, la situació contractual de Marcos Alonso és calcada a la de Sergi Roberto. La marxa de tots dos és clau per alliberar massa salarial i, per tant, perquè es comencin a plantejar reforços. Això podria millorar fins i tot si el Barça aconsegueix vendre un dels jugadors que més cobra: Clement Lenglet.

Lenglet, venir per tornar a anar-se'n

Durant l'estiu passat, la sortida de Lenglet va ser un dels punts del dia constants. El Barça volia vendre'l com fos perquè la seva fitxa és altíssima i no es correspon amb el nivell mostrat sobre la taula. Tot i això, al final només van aconseguir una cessió a l'Aston Villa amb el pagament del salari compartit.

Tot i així, les coses no estan sortint com es preveien i Lenglet amb prou feines està tenint protagonisme amb l'equip d'Unai Emery. Té al davant Pau Torres i això li està impedint poder demostrar la seva vàlua, cosa que interessava profundament el Barça. Joan Laporta sabia que si el central gal desprenia un bon futbol, arribarien ofertes per ell quan retorni al club l'estiu del 2024.

La idea del Barça continua sent rotunda: cal vendre Lenglet. Hi ha equips interessats, com el Milà, el Reial Betis o el Sevilla, però si el francès no juga, serà complex treure'l. El Barça i el jugador es plantejaven trencar la cessió al gener per buscar una altra alternativa, però l'Aston Villa no està per feina.