Joan Laporta mirant al capdavant amb una foto de Brahim Díaz de nen al fons

FUTBOL

Va rebutjar el Barça per diners, se'n va anar amb Pep Guardiola i ara busca nou destí

Un futbolista que ja és top mundial i que va rebutjar el Barça per diners busca nou destí i el club que presideix Joan Laporta podria tornar a fer un intent per fitxar-lo en aquests pròxims mesos

El Barça ho va donar tot per ell, però aquest va decidir abandonar el vaixell blaugrana a l'últim moment ja fa algunes temporades. Joan Laporta, igual que el llavors director del futbol base, Albert Puig, era un enamorat d'aquest futbolista, però el temps li va acabar demostrant que s'equivocava i molt. Ara, el club que va pagar una milionada per ell després de sortir del Manchester City amb prou feines li dona protagonisme i el futbolista en qüestió veuria amb bons ulls trobar una sortida.

Una nova lliçó per al club blaugrana que presideix Joan Laporta, que faria bé de continuar apostant pels jugadors del planter abans que per aquells jugadors que només es mouen per diners. A més, la història de molts d'aquests futbolistes, acostumats a vendre's al millor postor, s'acaba, gairebé sempre, de la mateixa manera. És el cas d'un espanyol format a Màlaga que va rebutjar jugar al Barça per diners i que, avui dia, donaria el que fos per tornar al passat.

Un futbolista del Reial Madrid que va créixer amb Pep Guardiola torna a ser dins l'òrbita del Barça

Aquestes últimes hores s'ha oficialitzat un gran acord que demostra que el Barça, per molt que diguin, és més viu que mai. Parlem del fitxatge de Lamine Yamal, una de les grans perles del Barça i del futbol mundial, per la marca esportiva alemanya Adidas. Lamine Yamal ja s'ha convertit en una de les cares visibles del projecte culer i, ara, ja ho és també d'Adidas, marca que també vesteix estrelles com Messi.

La feina de Lamine Yamal és admirable, igual que també ho és la de la Masia del Barça, on no s'ha deixat de lluitar pel bé del jugador espanyol. Una feina que també es podria haver fet amb un futbolista de 24 anys i que, a hores d'ara, es troba una mica perduda al Reial Madrid. I veurem què és el que pot acabar succeint, ja que amb l'arribada més que probable de Kylian Mbappé al conjunt blanc, Florentino Pérez es podria veure obligat a desfer-se de davanters.

Va rebutjar el Barça per diners, se'n va anar amb Pep Guardiola i ara busca nou destí

Fa algunes setmanes ja va ser protagonista pel seu gran partit a l'anada dels vuitens de final de la Champions League i ara ho torna a ser per un altre motiu. Parlem del futbolista del Reial Madrid Brahim Díaz (24 anys, Màlaga), que malgrat el seu bon rendiment, segueix una mica instal·lat a l'ostracisme. Un Brahim Díaz que, ja fa uns quants anys, va tenir a tocar el fitxatge pel Barça, però va acabar declinant l'oferta perquè el seu pare exigia més diners.

Després d'una gran etapa al Milan, Brahim Díaz va tornar al Reial Madrid amb l'objectiu de ser més important i rellevant dins dels esquemes del tècnic Carlo Ancelotti. Ara bé, Brahim Díaz s'ha trobat amb una situació que, per molt que faci mal, no s'hauria trobat al Barça actual.

Albert Puig, llavors director del futbol base, va fer una oferta al jugador malagueny i al seu pare per tal de fitxar Brahim Díaz per al Barça. Una proposta que tots dos van acceptar de bon grat, però que es va acabar truncant per l'afany econòmic del pare del jugador, que llavors tenia només 12 anys. En tota aquella escena va aparèixer el xeic i propietari del Màlaga, Al-thani, que va respondre fent una gran oferta econòmica al pare del futbolista i aquest no la va poder rebutjar.

El Barça només li podia oferir residència en ser menor de 16 anys, així que no hi va haver manera de trobar una fórmula perquè Brahim Díaz fos blaugrana. Anys més tard, el 2015, el Manchester City, ja amb Pep Guardiola navegant la nau anglesa, es va endur l'extrem malagueny, que va acabar fitxant pel Reial Madrid el 2019.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: