Deco pensant en primer pla sobre una bandera d'Argentina
FUTBOL

16 anys i 27 milions de clàusula, Deco troba a l'Argentina el seu pròxim fitxatge

El Barça busca talent jove i ha posat els ulls en una petita perla del país on també van anar a buscar Leo Messi

Deco continua pensant en clau de futur i treballa sense parar per tancar fitxatges que millorin el Barça actual. El director esportiu pensa fins i tot més enllà de la temporada que ve malgrat no tenir entrenador i hi ha un nom apuntat en vermell a la llibreta. Manté l'aposta pels joves i ha trobat una nova joia a l'Argentina.

Deco és conscient que, econòmicament i institucionalment, el Barça s'ha debilitat molt i que el projecte tampoc no sedueix, així que la seva aposta és la joventut. Fitxatges joves amb potencial per polir i tota la carrera al davant per amortitzar-los durant molt de temps quan arribin a la seva millor versió. Alguns exemples són Pedri, que va arribar del Las Palmas; Faye, del filial; o tots els del planter que van pujant com ara Gavi, Fermín, Balde o Lamine Yamal.

De fet, el millor jugador de la història del Barça, Leo Messi, també va aterrar al Camp Nou mitjançant aquesta fórmula. El van veure amb molt de potencial a l'Argentina, se'l van endur amb només 13 anys i el van fer créixer fins que va assolir el cim del futbol mundial. Deco i companyia són conscients que operacions com aquesta passen una vegada a la vida, però confien a treure un bon futbolista.

Deco es fixa en l'Argentina

En aquest cas, el pretès és Franco Mastantuono, juga al centre del camp i és un futbolista molt fi. Un interior de categoria, amb una tècnica impol·luta i que ha sorprès tothom per la seva precocitat, fins i tot Deco. Va néixer el 2007, té només 16 anys i ja juga al primer equip del River Plate.

Franco Mastantuono acumula 333 minuts a les ordres de Martín Demichelis, que s'ha enamorat del futbolista, i ja ha fet un gol a la Copa Argentina. Se li intueixen grans capacitats i, a més, també és internacional Sub17 amb la selecció argentina. Això sí, atès el seu prometedor futur, el River Plate no posarà facilitats de pagament a un Barça sense marge econòmic.

Franco Mastantuono, a l'agenda de Deco

De moment els argentins demanen al Barça 27 M€ per deixar sortir Franco Mastantuono. El seu contracte finalitza el desembre de 2025, de manera que encara li queda una altra temporada i mitja i no tenen intenció de rebaixar aquesta xifra. Deco és conscient que amb aquestes condicions no podrà signar-lo aquest estiu, i confia que no li surti competència.

El fitxatge de Franco Mastantuono s'haurà de cuinar a foc molt lent. Si cap altre accepta aquest preu, Deco té la intenció de jugar amb els temps i rebaixar el preu a mesura que s'acosti la fi del contracte. Per a això encara queda, de manera que no és una prioritat, però saben que, si el volen, han de ser-hi a sobre.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: