Dani Alves al judici on està acusat d'agressió sexual

FUTBOL

Què diu la sentència de Dani Alves i quants anys estarà a la presó

Dani Alves ja coneix la resolució final: el jove ha estat condemnat a quatre anys i mig de presó

Dani Alves , exjugador del Barça, s'ha d'enfrontar a una condemna de quatre anys i mig de presó. Així ho ha decidit l'Audiència de Barcelona després que el futbolista fos acusat d'agressió sexual.

El futbolista es troba a la presó preventiva sense fiança des del 20 de gener de 2023. Tot després de ser denunciat per una agressió sexual a una noia a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre de 2022. Entre el 5 i el 7 de febrer es va celebrar el judici, després de diversos dies intensos de declaracions i testimonis.

Per què ha estat condemnat Dani Alves?

Dani Alves ha estat condemnat per agressió sexual. Els fets van passar a la discoteca Sutton de Barcelona, més concretament, a la zona VIP. L'exjugador del Barça va anar al lavabo amb una noia i allà van mantenir relacions sexuals.

La noia va abandonar la sala entre llàgrimes i amb molts nervis. Al local d'oci nocturn va ser atesa per la seguretat de la discoteca i també pels Mossos d'Esquadra, que ràpidament van activar el protocol per agressions sexuals.

Així mateix, un auxiliar de Sutton va curar una ferida al genoll a la víctima, i va relatar que “estava nerviosa i plorava molt”. D'altra banda, també va afirmar que va sentir com la noia explicava a les seves amigues “que sabia el que anava”, però després no va voler seguir i se'n va penedir.

Quants anys es passarà a la presó Dani Alves?

4 anys i mig de presó és la condemna a què s'haurà d'enfrontar Dani Alves. La sentència s'allunya molt del que algunes parts reclamaven, ja que la Fiscalia demanava 9 anys de presó, mentre que la defensa de la víctima exigia 12. La defensa de Dani Alves, per part seva, demanava l'absolució o un any amb un pagament de 50.000 euros.

A més, el tribunal li ha imposat 9 anys i 6 mesos d'ordre d'allunyament i d'incomunicació amb la noia, i cinc anys de llibertat vigilada un cop surti de presó. Tot i això, el futbolista podrà recórrer la resolució.

Quants diners haurà de pagar Dani Alves a la noia?

Dani Alves ha estat condemnat a pagar una indemnització de 150.000 euros, però ja va ser abonada, i se li ha aplicat una ordre d'allunyament de 9 anys.

La sentència, a més, considera que Dani Alves “expressa una voluntat reparadora”, i se li ha aplicat un atenuant de reparació del mal. El tribunal ha afirmat que, abans que se celebrés el judici, la defensa del jugador va dipositar al compte del jutjat la quantitat de 150.000 euros "perquè fos lliurada a la víctima amb independència del resultat del judici”.

Dani Alves va violar la jove

Segons les valoracions del tribunal, la sentència considera que les relacions sexuals no van ser consentides, i les proves i el testimoniatge de la noia ho constaten.

“La víctima no va consentir” i hi ha elements de prova “per donar per provada la violació”, relata. També apunta que “hi ha prou corroboracions perifèriques” que constatarien la versió de la víctima “pel que fa a la penetració vaginal no consentida”.

Es confirma la versió de la víctima?

La sentència recull que les lesions al genoll de la víctima provenen de la “violència usada pel Dani Alves” per ajupir la noia i així col·locar-la a terra. “Queda clar que la lesió es va produir en aquell moment, en haver declarat un treballador de la discoteca on van passar els fets, que li va estar guarint la ferida”.

Així mateix, respecte al comportament de la noia després de sortir del lavabo de la discoteca, la sentència diu que "comptem amb prou mitjans de prova que acrediten l'estat de la víctima poc després d'haver sortit del bany del reservat".