Pep Guardiola pensatiu amb Oriol Romeu trist sobre un fons blau

FUTBOL

Pep Guardiola ofereix el seu descart per suplir Oriol Romeu al Barça

L'entrenador del City planeja canvis que podrien venir molt bé a la planificació del FC Barcelona

La relació entre el FC Barcelona i el Manchester City ha estat fructífera els darrers anys. Les dues entitats han dut a terme diversos acords de fitxatges que han beneficiat les dues parts. Aquesta col·laboració propera, alimentada per la bona sintonia entre les directives i la connexió històrica amb Pep Guardiola, continua marcant la pauta al mercat de transferències.

El Manchester City està a punt d'aconseguir una fita històrica: la tercera Premier League consecutiva. Malgrat una eliminació dolorosa a la Champions League, la temporada dels anglesos es pot considerar excel·lent, consolidant el seu domini al futbol anglès. Tot i això, Pep Guardiola ja està planejant la temporada que ve i no compta amb el seu pivot defensiu.

Pep Guardiola ofereix Kalvin Phillips com a relleu d'Oriol Romeu

Pep Guardiola ha decidit descartar Kalvin Phillips. El migcampista anglès va ser ofert al Barça durant el mercat hivernal passat, però Joan Laporta va optar per rebutjar aquesta possibilitat. L'anglès va acabar aterrant al West Ham United en qualitat de cedit, i podria ser una gran opció per suplir Oriol Romeu al FC Barcelona.

Kalvin Phillips va fitxar pel Manchester City després de brillar al Leeds per gairebé 50 milions d'euros. Pep Guardiola tenia al cap utilitzar-lo com un bon complement per al centre del camp, però especialment, per donar descans a Rodri. Tot i això, en la seva primera temporada a les ordres de Pep gairebé ni va jugar i aquest any ha hagut de sortir cedit.

És evident que Kalvin Phillips, que ja va sonar per al Barça el mes de gener passat, no és el pivot de primer nivell que ha demanat Xavi Hernández. No ha convençut Pep Guardiola i tampoc no ho està fent al West Ham, però ocupa la posició d'Oriol Romeu, així que és un candidat ideal. A més, el preu no seria tan elevat com el d'altres candidats, ja que actualment el seu valor de mercat ha caigut fins a 28 milions.

El Barça també descarta Kalvin Phillips

Amb el préstec acabat, Kalvin Phillips tornarà a les ordres de Pep Guardiola, però s'espera que el City li torni a buscar una sortida definitiva. No obstant això, el Barça també ha descartat immediatament qualsevol acostament malgrat que Oriol Romeu sortirà de l'equip.

En lloc de Kalvin Phillips, el Barça ja ha assegurat el fitxatge de Guido Rodríguez, migcampista del Reial Betis, que arribarà a cost zero. Aquest moviment s'alinea amb l'estratègia de Laporta de reforçar la plantilla sense fer grans desemborsaments, una necessitat imposada per la situació financera del club.

Els oferiments de Pep Guardiola reflecteixen tant la recerca del Manchester City per reestructurar la plantilla com les limitacions actuals del Barça per aprofitar aquestes oportunitats. Els pròxims mesos seran crucials per al futur del club culer, que busca de nou formar una plantilla competitiva.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: