Ferran Torres mirant a càmera de reüll mentre es porta la mà a la boca amb un somriure

FUTBOL

El Barça s'oblida del fitxatge que pagaria Ferran Torres amb la seva venda

Xavi té un somni que Laporta no vol complir i el gran beneficiat és Ferran Torres

Quan falten tres jornades per finalitzar la temporada, la directiva del club culer ja prepara l'inici del mercat de fitxatges. Tot i que la situació financera està condicionant la seva planificació per al curs que ve. El club català travessa un dels moments econòmics més difícils de la seva història recent, cosa que obliga la directiva a generar ingressos substancials per poder emprendre els fitxatges que tant desitja el seu tècnic, Xavi Hernández.

La necessitat de fer caixa és elevada. La junta directiva, liderada per Joan Laporta, sap que per fer incorporacions significatives s'haurà de desprendre de diversos actius importants amb l'objectiu de recaptar prop de 200 milions d'euros. Sense vendes com la de Ferran Torres, per exemple, la capacitat de maniobra al mercat de fitxatges serà pràcticament nul·la.

Joan Laporta no sembla estar interessat en Bernardo Silva

En aquest context, les discrepàncies entre Laporta i Xavi sobre els reforços necessaris per a la plantilla s'han fet evidents. Mentre que el president es mostra caut a causa de les limitacions pressupostàries, el tècnic tindria clar que l'equip necessita una renovació significativa. El míster desitja dues incorporacions a la línia medul·lar per així comptar amb una rotació adequada al centre del camp.

Un dels noms que ha generat més debat és el de Bernardo Silva. El tècnic català ja ha sol·licitat en anteriors finestres de fitxatges l'arribada del portuguès del Manchester City, que sembla que té la intenció d'abandonar Anglaterra. Per a Xavi, la incorporació del lusità seria clau per reforçar la medul·lar amb un jugador de gran qualitat i experiència.

Tot i això, Joan Laporta es mostra reticent a aquesta operació a causa del preu i l'edat de Bernardo Silva, que costaria 58 milions i que ja té 30 anys. El president prefereix apostar per fitxatges que assegurin un futur més perllongat i rendible per al club.

Muntatge amb escut FC Barcelona i Bernardo Silva

Ferran Torres no té intenció d'abandonar el Barça

Mentre que Xavi prioritza el rendiment immediat i la qualitat contrastada, el president ha de vetllar per la sostenibilitat econòmica del club i la projecció a llarg termini. A més, per finançar fitxatges com el de Bernardo Silva, el Barça s'hauria de desprendre de jugadors com Ferran Torres.

Tanmateix Ferran Torres no sembla disposat a abandonar el Camp Nou. Un escenari que fa que el fitxatge de Bernardo Silva es compliqui encara més, atès que la sortida de l'espanyol podria haver provocat que Joan Laporta pogués fer-ne la incorporació.

La directiva del Barça treballa a contrarellotge per quadrar els comptes i oferir a Xavi una plantilla competitiva. Tot i això, el marge de maniobra és escàs i les discrepàncies entre les necessitats esportives i les restriccions econòmiques podrien marcar un estiu de decisions difícils.

El que és indubtable és que el Barça es troba en un moment crucial, on cada moviment serà determinant per al futur immediat i a llarg termini. Bernardo Silva, per exemple, seria un gran fitxatge, però té diversos inconvenients com ara l'edat o el preu. A més, si Ferran Torres no surt, Joan Laporta no ho podrà pagar, així que potser el més assenyat és buscar una altra alternativa.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: